NATO ve AB’den Ukrayna’ya destek mesajı: Putin başarısız oldu, Ukrayna ayakta kaldı

NATO ve Avrupa Birliği (AB), Rusya ile savaşının birinci yılında Ukrayna’ya desteğin artarak sürmesi gerektiği, bunun Avrupa’nın güvenlik çıkarları açısından zorunluluk olduğu mesajını verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Estonya’nın Bağımsızlık Günü dolayısıyla bu ülkeyi ziyaret etti.

Başkent Tallin’de Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile üçlü basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Rusya’nın bundan tam bir yıl önce Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal ve saldırıyla uluslararası hukuku ihlal ettiğini dile getirdi.

Benzer haberler

Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi

İngiltere Kralı 3. Charles, göçmenlerin Ruanda’ya…

Stoltenberg, „Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başarısız olmuş, Ukrayna ayakta kalmıştır. AB ve NATO, Ukrayna ile durmaktadır“ dedi.

Putin’in daha fazla savaş istediğini söyleyen Stoltenberg, Rusya ile savaşan Ukrayna’ya ihtiyaçlarının verilmesi gerektiğini, bunun gerginliği tırmandıracağına yönelik endişeler dile getirildiğini ancak risksiz bir seçenek bulunmadığını kaydetti.

Stoltenberg, Litvanya’da temmuzda yapılacak NATO Zirvesi’ne Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i davet ettiğini bildirdi.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir