NATO, İstanbul saldırısı gündemiyle toplanıyor

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Parlamenterler Meclisi (NATO-PA) toplantısının gündemi İstiklal Caddesi’nde geçen hafta düzenlenen bombalı terör saldırısı oldu. NATO-PA Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer yaptığı konuşmada “Terörün her türlüsüne karşı ortak güç ve dayanışmamızı ortaya koyalım” dedi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO-PA toplantılarının ilk gününe, NATO PA Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı olarak katılan CHP Milletvekili Utku Çakırözer konuşmasında geçen hafta İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı terör saldırısını anımsattı.

Çakırözer, toplantıya katılan NATO üyeleri ile ittifak ile işbirliği içindeki ortak ve gözlemci ülkelere ‘teröre karşı dayanışma ve ortak mücadele çağrısı‘ da yaparak ‘’Terörizmle mücadele hepimizin ortak sorumluluğu. Tüm müttefiklerimize, ortaklarımıza ve dostlarımıza nerede olursa olsun, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı ortak gücümüzü ve dayanışmamızı ortaya koyma çağrısında bulunuyorum” dedi.

Toplantı için Madrid’e gelen NATO üyeleri ile diğer ülkelerin milletvekilleri TBMM heyetinde yer alan parlamenterlere başsağlığı dileklerini iletti. Üç gün sürecek NATOPA Genel Kurulu toplantılarında Rusya işgaline karşı mücadele veren Ukrayna ile dayanışma ve NATO’nun yeni Stratejik Planı konuları da ele alınacak.

/krttv/

İlginizi çekebilir