Müzisyen Cihan Aymaz’ın öldürülmesine tepki gösteren gençlere işkence edildi

Müzisyen Cihan Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren iki genç, polis tarafından gözaltına alındı. Gençler gözaltına alındıkları karakolda işkenceye uğradı.

Müzisyen Cihan Aymaz, “Ölürüm Türkiyem” şarkısını söylemesini isteyen ırkçı saldırgan Mehmet Caymaz’ın talebini reddetmesi üzerine Kadıköy’de 3 Mayıs’ta saldırıya uğradı. Aymaz, saldırıda yaşamını yitirdi. Irkçı saldırgan Caymaz ise, polis tarafından gözaltına alındı. Kadıköy Rıhtım Karakolu’na götürülen Caymaz, savcılık ifadesi için Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.  Caymaz, savcılıkta Aymaz’dan şarkı çalmalarını istediğini ancak Aymaz’ın ve beraberindekilerin bu talebi reddettiğini kabul etti. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Caymaz, ırkçı saldırı yerine “kasten öldürme” iddiasıyla tutuklandı.

GÖZALTINDA İŞKENCE

Benzer haberler

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

Öte yandan Aymaz’ın katledildiği yerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) aynı gün protesto eylemi düzenledi. Eyleme katılan ve Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren Aydın Koçuk ve Mehmet İkto adlı gençler, protesto eylemi ardından polis tarafından takip edildi ve daha sonra gözaltına alındı. Gözaltına alınan her iki isim de Rıhtım Karakolu’na götürüldü. Koçuk ve İkto, burada polisin işkence, küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Burada saatlerce işkence gören gençler, polise “mukavemet etmek” iddiasıyla Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Koçuk ve İkto, daha sonra serbest bırakıldı.

POLİSLER TEŞHİS EDİLDİ

Koçuk ve İkto’nun avukatı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi  Müslüm Kocaoğlu, polislerin Koçuk ve İkto’nun kendilerini darp ettiğine dair rapor düzenlediklerini ifade etti. Kocaoğlu, müvekkillerinin kendilerini  darp eden polislerin teşhis ettiğini ve soruşturma dosyasında polis Ercan Bulut ve Kemal Aslan’ın şüpheli olarak yer aldığını paylaştı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir