Moldova Cumhurbaşkanı Sandu: Rusya’nın kışkırtmalarına teslim olamayacağız

Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu, Rusya’nın Transdinyester bölgesi meselesiyle ilgili “kışkırtmalarına” teslim olmayacaklarını belirtti.

Moldova’ya bağlı Gagauz Özerk Yeri’ni ziyaret eden Sandu, Gagauz Halk Meclisi (Halk Topluşu) üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantıya, Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah ve Halk Meclisi Başkanı Dmitriy Konstantinov da katıldı.

Komrat Devlet Üniversitesinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Sandu, burada yaptığı konuşmada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “Moldova’nın Transdinyester bölgesinde bulunan Rus askerlerine yönelik tehdidin Rusya’ya karşı saldırı olarak kabul edileceği” yönündeki açıklamasını değerlendirerek, “Bu kışkırtmalara teslim olmayacağız. Barışçıl bir ülkeyiz ve barış istiyoruz. Ukrayna’da da barışın sağlanacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Moldova’da barış ve istikrarın korunması önemli”

Benzer haberler

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa değinen Sandu, “Hem ülkemiz hem de bölgemiz zor zamandan geçiyor. Bağımsızlığı kazandıktan sonra yaşadığımız ve iyi anladığımız dünya çok değişti. Birçoğumuz, bu değişikliklerin yaşandığına inanmayı ve bunun bizim için ne anlama geldiğini anlamayı reddediyor. Bu, artık iş birliği ve iyi komşuluk ilişkilerin olduğu dünya değil. Bildiğimiz dünyanın yerini savaş ve yıkımlar aldı.” dedi.

Sandu, bu savaşın Moldova’yı da etkilediğini belirterek, “Savaş yanımızda yaşanıyor. Moldova’da barış ve istikrarın korunması önemli ve bunun için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Moldova’da kaos yaratma, vatandaşları ulusal, etnik veya bölgesel gerekçelerle bölme girişimlerine izin verilmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Ülkedeki ekonomik duruma değinen Sandu, gaz ve ürün fiyatlarında artışların yaşandığını ve Moldova vatandaşlarının bundan endişeli olduğuna dikkati çekti.

Sandu, “Endişelerinizi anlıyor, paylaşıyorum. Moldova yönetiminin bu zor zamanda sizi destekleyeceğini bir kez daha teyit ediyorum.” ifadesini kullandı.

/ Ajans /

İlginizi çekebilir