Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu

Altılı Masa’yı oluşturan siyasi parti liderleri bugün yaptıkları toplantı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Millet İttifakı’nın genel başkanları Cumhurbaşkanı yardımcı olarak görev yapacak.

Saadet Partisi önünde toplanan geniş kalabalığa seslenen Temel Karamollaoğlu, “Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı önemli olan siz kardeşlerimize duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kılıdaroğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımız olarak seçilmiştir. Hayırlı olmasını diliyorum.”

“Bugün Beraat Kandilini idrak ediyoruz. Ramazan’a çok kısa bir zaman kaldı. Bu gece hürmetine aldığımız kararları başarıyla neticelendirmesini niyaz ediyoruz Allah’tan. İçinde bulunduğumuz günler acılı günler, on binlerce kardeşimiz vefat etti. Vefat eden bütün kardeşlerimize rahmet diliyorum.”

“Türkiye’nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için mücadele ettik. Bizim soframızı barışın sofrasıdır.. Türkiye’yi bereketli günlere taşımaktır amacıyımız. Allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderileri olarak yol haritası üzerinde de mutabık kalmış bulunuyoruz.”

Geçen hafta Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan Meral Akşener’in masadan çekilmesi sonrası yaşanan kriz, taraflar arasında başlatılan yoğun görüşmeler sonucunda giderildi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Çok teşekkür ederim. Yunus Emre bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz der. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır.

Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir