Millet İttifakı liderleri deprem gündemiyle toplanıyor

Millet İttifakı partilerinin liderleri, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun evsahipliğinde “deprem özel gündemi”yle toplanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun davetiyle bir araya gelecek.

Toplantı saat 14.00’te başlayacak.

Toplantının gündemi ise Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremin sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler olacak.

Bu çerçevede, sahadaki izlenimlerin paylaşılması ve deprem bölgelerine yardım konusunda işbirliği olanaklarının da değerlendirileceği belirtiliyor.

Liderlerin, toplantı sonrasında da depremin yaralarının sarılması ve alınması gereken önlemler, iktidarın deprem sonrasındaki ihmalleri ve eksiklerine ilişkin ortak açıklama yapılması bekleniyor.

Millet İttifakı’na dönüşen Altılı Masa’da yer alan liderler 13 Şubat’ta, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir araya gelmeyi planlıyordu.

Ancak, deprem nedeniyle bu toplantı ertelendiği gündem de tamamen değişti. O nedenle, deprem sonrasında ilk kez bir araya gelecek olan liderlerin gündeminde, aday belirleme bulunmuyor.

Bununla beraber eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın gündeme getirdiği deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesine ilişkin tartışmaların değerlendirilmesi bekleniyor.

İktidarın, depremi gerekçe göstererek erteleme yoluna gitme yolunu seçebileceğini düşünen muhalefet liderleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da “seçimleri zamanında yap” çağrısı yapmıştı. Muhalefet, aksi bir durumun “sivil darbe” olacağını savunuyor.

/Kaynak: BBC-Türkçe/

İlginizi çekebilir