Millet İttifakı ‘8 koldan’ sahada olacak

Millet İttifakı seçim kampanyası öncesinde “siyasal iletişim” çalışmalarını başlatmaya hazırlanıyor. 19 Mart’taki lansman toplantısının ardından 6 parti lideri ile İmamoğlu ve Yavaş, sahada aktif çalışmalara başlayacak.

Millet İttifakı’nda, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin ardından  şimdi de seçim kampanyasında kullanılacak iletişim stratejisini belirlemek için yoğun bir trafik başlayacak. Yapılan ön çalışmalarda kampanyada iki ana hedef ise “seçmenleri sandığa götürüp katılımı yükseltmek” ve “parlamenter sistemin gerekliliğin daha iyi anlatmak” olarak belirlendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından ilk ziyaretini deprem bölgesine gerçekleştirecek. Seçim sürecinde yürütülecek kampanya ve “siyasal iletişim modeli”ne dair çalışmalar da başlatılırken CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde kullandığı kampanya modeli ana model olacak. CHP merkezinde yürütülecek kampanyaya diğer 5 partiden de temsilci katılacak. Sloganlar ve miting programları tek merkezden organize edilecek ve liderlerin illere gideceği takvime de özen gösterilecek. Kampanya söyleminde “olumlu bir dil” kullanılarak Cumhur İttifakı ile daha az polemiğe girileceği de kaydediliyor.

Kampanyada mitinglerden daha çok farklı kesimlerle buluşma yapılması da hedef. Özellikle gençlerle iletişim için yeni çağın getirdiği sosyal medya platformları, dijital oyunlar gibi alanlarda hem Kılıçdaroğlu’nu hem de liderleri daha fazla görmek mümkün olacak.

 

/DW/

İlginizi çekebilir