Miçotaki: Bir gece ansızın gelebiliriz diyenleri gün ışığında bekliyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ankara ile Atina arasında yaşanan gerilimin tırmandığı dönemde Yunanistan’a olan desteğini yineledi. Macron, Yunanistan ile Fransa arasında savunma alanında imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasını ‘provokasyonlara karşı güçlü bir siper’ olarak niteledi.

Paris’teki Elysee Sarayı’nda Başbakan Kyriakos Miçotakis ile görüşen Macron, düzenlediği ortak basın toplantısında iki ülke arasında yaşanan gerilime de değindi.

Macron, “Bu stratejik ortaklık Doğu Akdeniz’de herhangi bir huzursuzluğa izin vermeyecek” dedi ve iki ülkenin “birlikte daha güçlü” olduğunu vurguladı. Macron ayrıca, Yunanistan’ın egemenliğine tam destek verdiklerini söyledi.

Benzer haberler

Arjantin, NATO’ya katılmak için resmen başvurusu yaptı

DEM Parti’ye geçen belediyede araçların kasası var…

Ortak basın toplantısında konuşan Yunan Başbakan Miçotakis ise Türk hükümet yetkililerinin açıklamalarına cevaben “Bir gece ansızın gelebileceğini söyleyenleri gün ışığında bekliyoruz” dedi.

Yunanistan’ın Fransa’dan aldığı Rafale savaş uçaklarına atıfta bulunan Miçotakis, “Rafale’ler şimdiden göklerde uçuyor, fırkateynlerimiz inşa ediliyor” diye ekledi.

/ euronews /

İlginizi çekebilir