Mezopotamya Ajansı 5’inci yılını kutluyor

Kürtçe ,Türkçe ve İngilizce yayın yapan Mezopotamya Ajansı 5’inci yılını kutluyor. 5. yıl nedeniyle ajans tarafından yapılan açıklamada, “ Mezopotamya Ajansı özgür basın hikayesini yazmaya devam ediyor. Bize yalnız olmadığımızı hissettirdiğiniz için siz değerli takipçilerimize teşekkür ediyoruz. “ denildi.

20 Eylül 2017’de yayın hayatına başlayan Mezopotamya Ajansı, bugün 5’inci yıl dönümünü kutluyor. Dicle Haber Ajansı’nın KHK ile kapatılmasından ardından özgür basın geleneğini takipçisi olarak yola çıkan ajans birçok kez engellenmesine rağmen beşinci yılına ulaşmayı başardı. Beş yıl içinde ajansa tam 34 kez erişim engeli getirildi.

Benzer haberler

Sur Belediyesinde Atatürk ve Erdoğan’a hakaret ettiği…

Özel: Erdoğan seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden…

Aradan geçen beş yılda çok önemli haberlere imza atan Mezopotamya Ajansı ( MA ) açıklamasında ayrıca, “ 5’inci yılımıza merhaba dediğimiz bugün, bizleri karanlığa teslim etmek isteyen iktidarın yayına başladığımız gün kadar güçlü ve muktedir olmadığını görüyoruz. Biz ise 5 yılımıza 33 yılın deneyimini de katarak daha da güçlüyüz. Çünkü biz ne olursa olsun ışığın karanlığa galebe çalacağını bildiği için gözünü budaktan sakınmayan gazetecilerin yoldaşlarıyız: Gurbetellilerin, Apê Musaların, Hrantların, Ferhatların, Orhanların, Safyettinlerin, Cengizlerin, Metinlerin, Nujiyan, Deniz, Agirî, Rizgar ve Mazlumların…“ ifadelerini kullandı.

#Nupel olarak, Mezopotamya Ajansı’nın 5’inci yılını kutluyır, başarılar, kolaylıklar diliyoruz…

İlginizi çekebilir