Mesrur Barzani, Brett McGurk ile KDP-YNK ve Erbil- Bağdat arasındaki sorunları görüştü

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Ortadoğu ve Afrika Direktörü Brett McGurk ile telefonda görüştü.

Başbakan Mesrur Barzani’nin görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Brett McGurk, Kürdistan partilerinin birliğinin önemine ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı” ifadelerine yer verildi.

Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi’ne bazı mali hakların havalesini engellemeye yönelik son kararının da değerlendirildiğine yer verilen açıklamada, “Erbil ile Bağdat arasındaki olumlu havayı ve ilişkilerin iyileştirilmesini bozmayı amaçlayan ve arkasında siyasi bir amaç olan karardan duyduğumuz endişeyi dile getirdik” denildi.

Benzer haberler

Türkiye, enflasyonda tüm Afrika ülkelerinin önünde ve…

Irak hükümeti: Haşdi Şabi karargahında bir kişi öldü, 8…

Rûdaw’ın haberine göre McGurk’un başta “Peşmerge Bakanlığındaki reformlar, enerji sektöründeki gelişmeler, ekonomik iyileşme ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele alanlarında olmak üzere ülkesinin 9’uncu Kabine’nin reformlarına desteğini“ ifade ettiği aktarıldı.

Tarafların enerji sektörünün gelişmesi için tüm engellerin ortadan kaldırılmasının önemi ve Amerikalı şirketlerin Kürdistan Bölgesi’ne daha fazla yatırım yapması konusunda anlaştıkları bilgisine de yer verildi.

Ayrıca, tarafların iletişimde kalmak konusunda hemfikir olduğu kaydedildi.Erbil-

İlginizi çekebilir