Mersin’de Newroz’un startı verildi

Mersin Newroz Tertip Komitesi, kentte 19 Mart’ta gerçekleştirilecek Newroz’un startını verdi. Tertip Komitesi Sözcüsü Özgür Çağlar, “Newroz’un ruhu 14 Mayıs’ın büyük değişim ruhuna dönüşecek” dedi.
Mersin Newroz Tertip Komitesi, 19 Mart’ta Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Meydanı’nda gerçekleştirilecek Newroz’un hazırlıklarına dair Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenlerinin katıldığı toplantı ile Mereş merkezli depremde yaşamını yitirenlere adanan 2023 Newrozu’nun startı verildi. Toplantıda konuşan Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü Özgür Çağlar, bu yıl ki Newroz’un önemine değinerek, “Bu yıl ki Newroz’u 6 Şubat’ta meydana gelen depremin acısıyla karşılıyoruz. Tüm illerimizde olduğu gibi Mersin’de de gerçekleştireceğimiz Newroz’u depremde yaşamını yitirenlere adıyoruz. Newroz’u bayram havasında değil ancak direniş ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yıllardır ağır tecrit altında tutulan Sayın Öcalan’ın tarihsel rolünü oynaması için tecridin bir an önce kaldırılmasını ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü haykıracağımız 2023 Newrozu’nu aynı zamanda önümüzdeki seçimde mevcut iktidarı alaşağı etmenin müjdesi olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.
HALKLARA DAVET
Kentteki tüm halklara 19 Mart’ta bir araya gelme çağrısında bulunan Çağlar, şöyle dedi: “Demokrasi, adalet ve özgürlük karşıtları bu Newroz’a baktığında değişimin resmini, halkların umudunu, birliğini ve dayanışmasını görecektir. Newroz’un ruhu ve ortaya çıkaracağı büyük irade, 14 Mayıs’ın büyük değişim ruhuna dönüşecek ve ülkeyi mutlaka ama mutlaka değiştirecektir. Bütün bunların sinyallerini halkımızla birlikte Newroz meydanında vereceğiz. Bir kez daha bütün halklarımızı Newroz alanında beraber olmaya değişimin öncüsü olmaya davet ediyoruz.”

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir