Menendez: Türkiye NATO’nun güvenliğini tehlikeye atıyor

ABD’li senatör Menendez,Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşmasına dikkat çekerken, bu durumun NATO’nun güvenliğini tehdit ettiğini öne sürdü.

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ABD Senatörü Bob Menendez, yaptığı son açıklama ile Türkiye’yi Rusya’dan S-400 Savunma sistemi almaması konusunda uyardı.

Menendez, “Türkiye’nin daha fazla Rus S-400 füze savunma sistemi satın almayı düşündüğüne dair haberleri okudukça endişe duyuyorum. Eğer bu teslimat gerçekleşirse, ABD yaptırımlarının bir başka açık ihlali olacak” dedi.

Benzer haberler

Steinmeier Antep’e gitti: Depremzedelere dayanışma…

Rojhılatlı tiyatrocular 9’uncu Amed Tiyatro…

Eylül ayının başlarında,  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin ABD’nin güçlü itirazlarına rağmen ikinci bir Rus füze sistemi satın almayı düşündüğünü söylemişti.

Menendez, “Rusya, Ukrayna’yı vahşi ve yasadışı işgaline devam ederken, Türkiye’nin Vladimir Putin gibi bir savaş suçlusu ile herhangi bir askeri işbirliğini tamamen reddederek NATO’ya ve bölgesel barış ve güvenliğe bağlılığını açıkça gösterme sorumluluğu ve fırsatı var” dedi.

Türkiye konusunda “ABD’nin net olması gerektiğini” belirten Menendez, “Türkiye’nin Rusya ve özellikle Rus savunma sektörüyle bağlarını genişletilmesi, NATO müttefiklerimizin ve Avrupa’daki ortaklarımızın güvenliğini daha da tehlikeye atacak ciddi bir hata olur” değerlendirmesinde bulundu.

/ Ajans /

İlginizi çekebilir