Mazlum Kobani: Türkiye’nin saldırıları göçe ve mültecilerin ölümüne neden oluyor

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz ve Türkiye’nin devam eden saldırılarının bölgede her gün sivillerin ve mültecilerin ölümüne neden olduğunu belirterek “Uluslararası toplum, insanların durumunu iyileştirmeye yardımcı olmalıdır” dedi.

SDG Komutanı Mazlum Kobani, Türkiye’nin Rojava’ya düzenlediği saldırılar ve çoğu Rojavalı olmak üzere Suriyeli göçmenleri taşıyan teknenin Akdeniz’de batması hakkında açıklama yaptı.

“Bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız”

Mazlum Kobani, Cezayir karasularında boğulan Rojava Kürt göçmenlerinin ailelerine sosyal medya hesabından başsağlığı diledi.

Kobani şunları söyledi:

Benzer haberler

“Bu felaketin bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Boğulma olaylarının tekrarını önlemek için elimizden geleni yapacağız. Mahsur kalan tüm Suriyelilerin geri dönmesini rica ediyoruz. Mahsur kalan Suriyelilerin dönüşünü kolaylaştıracağımıza söz veriyoruz…”

Filistin medyasına göre, Cezayir hükümeti tarafından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50’si Kobanili 62 Suriyeli mülteci Cezayir çölüne “susuz ve yiyeceksiz” bir şekilde gönderildi.

Mesud Kadir adlı göçmen medyaya, Suriye’ye dönemedikleri ve başka ülkelere gidecek paraları olmadığı için de çölde mahsur kaldıklarını söyledi.

Kadir, Daha önce Cezayir hükümetinden kendilerine sığınma hakkı vermesini istediklerini ancak hükümetin bunu reddettiğini söyledi.

/rd/

İlginizi çekebilir