Mardin’de 5 kişinin öldürüldüğü saldırının şüphelileri adliyeye sevk edildi

 Mardin’de 5 Kürdistanlı vatandaşın öldürüldüğü saldırının şüphelileri adliyeye sevk edildi.

Mardin-Nusaybin yolu üzerinde 19 Ocak gecesi gerçekleşen silahlı saldırıda Duhok’un tanınan din adamları Ahmed Celaleddin İbrahim ile Abdullah Salih Mustafa’nın yanı sıra eşi Çimen Şahin Halid ve kızı Hindirin Abdullah Salih ile birlikte Ahmed Celaleddin İbrahim’in annesi Wahide Haydar Casım hayatını kaybetti.

Saldırıdan kısa bir süre sonra Mardin Valiliği, olayla ilgili 4 şüphelinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimaı ile gözaltına alındığını duyurdu. Ardından 2 kişinin daha gözaltına alındığı ancak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Benzer haberler

Erdoğan: Erbil’de Kuzey Irak sorunlarını görüşme…

Süleymaniye’de patlama: KYB’li politikacı hedef…

Nusaybin’deki Oğur Jandarma Karakolu’nda tutulan 4 kişinin işlemleri devam ederken dosyaya gizlilik kararı konuldu. Gözaltına alınanların M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli kişiler olduğu, bunlardan birinin Şırnak diğer üçünün ise Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Karakoldaki ilk ifadelerinde saldırıyı, “soygun yapmak için” gerçekleştirdiklerini itiraf eden zanlıların maktulleri uzun süre takip ettiği ortaya çıktı. Şüphelilerden F.A’nın son bri kaç yıldır Duhok’ta Avro City adlı projede elektrik işçisi olarak çalıştığı ortaya çıktı. Şüphelinin ailesi, herhangi bir durumdan haberdar olmadıklarını aktardı. Rûdaw muhabirine konuşan Avro City projesi yöneticileri de, söz konusu şahsın izin alarak memleketine gittiğini ve dün itibariyle dönmesi gerektiğini söyledi.

Gözaltı süreleri iki gün uzatılan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

/rd/

İlginizi çekebilir