Mahkeme süreci bitmeden iş makinaları köye girdi: Köylülere jandarma müdahale etti

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde köylünün mera ve tarlalarının üzerine yapılmak istenen organize sanayi bölgesi ile ilgili mahkeme süreci devam ederken köye jandarma korumasında iş makineleri girdi. İş makinelerinin çalışmasını engellemek isteyen köylüleri jandarma engelledi.

Tarla ve meralarına bir gecede alınan kararla, kendilerinin onayı olmadan el konulan Çambükü köyünün tarla ve meralarında organize sanayi bölgesi yapılmak isteniyor. Köylerinde OSB istemeyen köylüler ise bu karara karşı dava açtı. OSB projesiyle ilgili mahkeme süreci devam ederken bugün sabah saatlerinde köye jandarma korumasında iş makineleri girdi ve çalışmaya başladı.

İş makinelerinin köye girmesi üzerine OSB’nin yapılmak istendiği bölgeye giden köylüler iş makinelerinin çalışmasını durdurmak istedi. Jandarma köylünün önüne barikat olarak köylülerin alana girmesini engelledi.

Köylüler, proje ile ilgili mahkeme sürecinin sürdüğünü belirterek iş makinelerinin köye girmesinin hukuksuz olduğunu söyledi. Köylüler iş makinelerini koruyan jandarmaya da tepki gösterdi. Köylülerin bekleyişi sürüyor.

JANDARMA KÖYLÜLERİ DARBEDİP GÖZALTINA ALMIŞTI

Daha önce de ellerindeki arazilerin hukuksuz bir şekilde alındığını belirten köylüler eylem yapmıştı. Köylülerin yaptığı eyleme jandarma müdahale ederek köylüleri darbederek gözaltına almıştı.

Köylüler; “Ne valimiz, ne kaymakamımız, ne belediye başkanımız ne de ilgililer gelip bize gelip de ‘Biz sizin köyünüzde organize sanayi bölgesi yapıyoruz, siz ne diyorsunuz’ diye sormadı. Bu araziler tapulu yerlerimiz, buraları ekip biçip geçimimizi sağlıyoruz, hiç yerimiz kalmadı. Meramızı da aldılar. 470 dönüm merayı bir gecede hazineye devrettiler. Bizim 2700 küçük ve büyük baş hayvanımız var onları bu merada besliyorduk” demişti.

Tarlalarının karşılığı olarak para yatırıldığını ama çoğu köylünün bu parayı almadığını belirten Celep; “Sadece bir aile var onlar aldı. Biz razı değiliz. Davamız istinaf mahkemesinde.”

Köylüler organize sanayi bölgesininin evlerinin dibine yapıldığı ve geçimlerini sağlayacak bir karış yerlerinin kalmadığını, sadece evlerinin yanında birer dönüm yerlerinin kaldığını 870 dönüm araziye el konulduğunu belirtmişti.

Kaynak: evrensel

İlginizi çekebilir