Macron, Fransa’da yangın söndürme çalışmalarına destek gönderen Avrupa Birliği’ne teşekkür etti

Avrupa Birliği (AB), Fransa’daki orman yangınlarının söndürülmesine yardım amacıyla 4 uçak yolladı.

Temmuz ayında ülke tarihinin en büyük yangınlarından birinin yaşandığı Gironde bölgesindeki Landiras’ta, önceki gün yeniden başlayan yangınlar perşembe günü de devam etti.

Başbakan Elisabeth Born ve İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, perşembe günü yangın bölgesine gitti.

AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Fransa, yangınlarla mücadelede AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında destek istemişti.

Destek çağrısı üzerine AB, Yunanistan ve İsveç’te konuşlandırılmış yangın söndürme uçaklarından 4’ünü Fransa’ya gönderdi.

Uçaklara ilave olarak Almanya, Polonya, Avusturya ve Romanya’dan itfaiye ekipleri Fransa’ya doğru yola çıktı. Almanya’dan gelen ekiplerin perşembe günü bölgeye ulaştığı duyuruldu.

Avrupa’dan yola çıkan toplamda 361 ​​itfaiyeci, Landiras’ta görev yapan bin 100 itfaiyeciye katılacak.

Decentralization has long been a pillar of blockchain technology. The unique opportunity that decentralized systems present for security, transparency and quality is what makes blockchain…
AB’nin Copernicus uydu izleme sisteminin de Fransa’daki yangınlarla mücadelede gerekli verilerin toplanması için Fransa tarafından aktif hale getirildiği bildirildi.

Macron’dan AB’ye teşekkür: Avrupa dayanışması sahada

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki orman yangınlarının söndürülmesine yardım amacıyla uçak ve itfaiye desteği gönderdiğini açıklayan Avrupa Birliği’ne teşekkür etti.

Macron, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, „Almanya, Yunanistan, Polonya, gelecek saatlerde Romanya ve Avusturya: Ortaklarımız yangınlar karşısında Fransa’ya yardıma geliyor. Onlara teşekkürler. Avrupa dayanışması sahada“ ifadesini kullandı.

57 bin hektar ormanlık alan yandı

Fransa’nın güneyindeki Landiras bölgesinde geçen ay başlayan ve 14 bin hektar alanı kül eden yangın hala tam olarak söndürülemedi. Yetkililer önceki gün her dakikada 10 futbol sahasından fazla alanın alevlere teslim olduğunu açıklamıştı.

BFMTV’nin Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi’ne (EFFIS) dayandırdığı haberine göre, yıl başından bu yana Fransa’da en az 57 bin 600 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Kaynak: euronews

İlginizi çekebilir