Lula da Silva: Ukrayna’ya mühimmat göndermeyeceğiz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelen Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Ukrayna’ya Alman yapımı Gepard uçaksavar silahları için mühimmat desteği sağlanmayacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’ya resmi ziyarette bulundu. Scholz, başkent Brasilia’daki Planalto Devlet Başkanlığı Sarayı’nda, Lula tarafından törenle karşılandı.

Brezilya’nın, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden çatışmada taraf olmadığını söyleyen Lula, Ukrayna’ya mühimmat gönderilmeyeceğini dile getirdi. Ukrayna’ya, Alman yapımı Gepard uçaksavar silahları için mühimmat desteği sağlanmayacağını aktaran Lula, „Bir taraf savaşmadığında, diğer taraf da savaşamaz“ dedi. „Rusya’nın başka bir ülkenin topraklarını işgal ederek hata yaptı“ ifadelerini kullanan Lula, Kiev ve Moskova yönetimlerinden ‚barışçıl açıklamalar‘ gelmediğine dikkat çekti. Öte yandan Lula, barış antlaşmasına arabuluculuk edecek ‚ülkeler grubu‘ oluşturulması önerisi yaptığını aktararak şöyle devam etti: „Başbakan Scholz’a, Rusya ile Ukrayna arasındaki bir ihtilafın sona erdirilmesini tartışabilecek bir ülkeler grubu oluşturmak istediğimizi söyledim.“

Kaynak: duvar

 

İlginizi çekebilir