Litvanya Savunma Bakanı: Kiev savaşı kazanmalı yoksa bölgenin güvenliği tehlikeye girecek

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, ülkesinin Ukrayna’yı zafere ulaşması için güçlü şekilde desteklediğini belirterek, „Litvanya, Ukrayna’nın yanında duracak. Kiev bu savaşı kazanmalı yoksa tüm bölgenin güvenliği tehlikeye girecek.“ dedi.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda birçok müttefik ülkenin savunma harcamalarını önemli ölçüde artırmak için tarihi kararlar aldığını söyledi.

Litvanya hükümetinin savunma harcamaları konusunda sağlam adımlar attığını vurgulayan Anusauskas, savunma harcamalarını, ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 3’üne ulaştırma hedefleri olduğunu kaydetti.

Benzer haberler

İmamoğlu’na siyasi yasak davası 31 Mayıs’a…

İran hafta sonu tatiline hangi günü ekleyeceğini tartışıyor

Anusauskas, Rusya’nın doğrudan ve önemli bir uzun vadeli tehdit olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

„Litvanya, Kaliningrad ve Belarus ile sınır paylaşıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı, askeri tehdidin gerçek olduğunu kanıtlıyor. Rusya’nın agresif askeri duruşu, Kaliningrad bölgesinin yoğun şekilde askerileştirilmesi, Rusya’nın askeri sistemine tamamen entegre olan Belarus, Litvanya ve bölge için gerçekten ciddi tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle NATO’nun caydırıcılığının ve özellikle Baltık ülkelerindeki savunma pozisyonunun güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. NATO, tehdit durumunda acilen tepki vermeye hazır olmalıdır.“

Ülkesinin Ukrayna’yı zafere ulaşması için güçlü şekilde desteklediğini dile getiren Anusauskas, „Litvanya, Ukrayna’nın yanında duracak. Kiev bu savaşı kazanmalı yoksa tüm bölgenin güvenliği tehlikeye girecek.“ ifadelerini kullandı.

 

/Ajans/

İlginizi çekebilir