LaWje Batman ve Diyarbakır’da konser verecek

Geleneksel Hakkari müziğinin eserlerini derleyerek seslendiren LaWje, Kürt klasiklerini buluşturduğu “LaWje’yen evîniyê” ile Diyarbakır ve Batman’da konserler düzenleyecek. Kürt klasikleri olan ve yıllarca kulaklardan yüreklere işleyen parçalardan bir seçki yaparak “LaWjeyen evîniyê” olarak isimlendiren grup, konserlerine pandemi ardından yeniden başlıyor. LaWje, 15 Ekim’de Batman Barosu Tahir Elçi Salonu’nda, 16 Ekim’de ise Diyarbakır’da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’ndeki koro salonunda sahne alacak.
Kürtler için sonbahar ve kış gecelerinin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten LaWje, “Sonbahar ve kış geceleri hikayelerin anlatıldığı, kilamların söylendiği ve sohbetlerin edildiği zamanlardır. Sonbahar gecelerinde divanımızı ‘LaWjeyen evîniyê’ ile ısıtmak, hep birlikte kutsal kültürümüzün öncülerine yoldaş olmak istedik.
LaWje, Seîd Yusif, Aram Tîgran, Mihemed Arif Cizîrî, Hesen Cizîrî, Susika Simo, Rencber Ezîz, Tehsîn Taha, Erdewan Zaxoyî, Eyaz Yusif Zaxoyî, Ebdilwahid Zaxoyî, Mihemmed Taha Akreyî, Mihemed Şêxo, Hozan Serhat, Hesen Şerîf, Şivan Perwer, Meyrem Xan’ın eserlerini kendi tarzıyla yeniden dinleyicilerin beğenisine sunacak.
Amidart ve Yenisahne’nin organizasyonuyla sahne alacak olan LaWje, bu süreçte farklı kentlerde de konserler düzenlemeyi planlıyor.
/MA/
İlginizi çekebilir