Lapid: İran bizi sınamaya devam ederse, İsrail’in uzun kolunu keşfedecek

İsrail Başbakanı Yair Lapid, İran’ın nükleer programına ilişkin, “İran bizi sınamaya devam ederse, İsrail’in uzun kolunu ve yeteneklerini keşfedecek.” dedi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Lapid, güvenlik konulu brifing almak üzere ziyaret ettiği Nevatim Hava Üssü’nde konuştu.

AB ve Avrupa ülkelerinin İran’la nükleer faaliyetleri konusunda varmaları beklenen anlaşmaya değinen Lapid, “Nükleer anlaşmayı durdurmayı gerçekten başarıp başaramadığımızı bilmek için henüz çok erken. Ancak İsrail her tehdide ve her senaryoya karşı hazır.” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Kürt sanatçılardan çağrı: DEM Parti için sandığa gidelim

Birleşmiş Milletler: Haiti’deki durum ‘dehşet…

İsrail Başbakanı, “İran bizi sınamaya devam ederse, İsrail’in uzun kolunu ve yeteneklerini keşfedecek. Teröre ve bize zarar vermek isteyenlere karşı tüm cephelerde hareket etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

İsrail’in, İran’ın nükleer bir tehdit haline gelme olasılığını önlemek için “uygun gördüğü şekilde hareket etme özgürlüğüne sahip” olduğunu savunan Lapid, bu konuda ABD Başkanı Joe Biden ile “hemfikir olduklarını” söyledi.

 

/ Ajans /

İlginizi çekebilir