Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan ölümünün 4’üncü yılında anıldı

Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde 20 Eylül 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan, ölümünün 4’üncü yılında Urfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Nato Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.
Anmaya Ayhan’ın ailesinin yanı sıra, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Mahmut Toğrul, dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP’li Musa Farisoğulları, HDP eski milletvekili Çağlar Demirel, HDP yöneticileri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan HDP Antep Milletvekilli Mahmut Toğrul, Ayhan’ın mücadelesine bağlı kalacaklarını belirterek, “Dört yıl geçti ama yaramız taze. Her yıl onun bilgeliğin hatırlayıp onu yad ediyoruz. Bizim için en önemli görev onun mücadelesine sahip çıkmak. Ne mutlu bize onunla aynı yolda yürüdük” dedi.
‘DİRENİŞİNİ SÜRDÜRDÜ’
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, her ölümün erken bir ölüm olduğunu belirterek, “İbrahim arkadaşın ölümü daha erkendi. Bizi derinden yaraladı. İbrahim arkadaş hayatının her anında mücadele verdi. Kürt halkı için her saat direniş içindeydi. Kobanê’de duruşu örnek oldu. Ona minnettarız. İbrahim arkadaş Dehaqlara karşı İbrahimlerin direnişini sürdürdü. Onun bir hasreti vardı. Kürt halkının özgürlüğü hasreti. Bugün mezarı başında hasretini gerçekleştirene kadar mücadele sözü veriyoruz. 4 yıl geçti ama İbrahim’in arkadaşları hiç durmadan mücadele etmeye devam etti” ifadelerini kullandı.
MEZARINA ÇİÇEK BIRAKILDI
Anma mezara bırakılan çiçekler ve atılan “Şehit namirin” sloganları ile son buldu. Kitle ardından Ayhan’ın ilçede bulunan aile evini ziyaret etti.

 

/MA/

İlginizi çekebilir