Kürt Dil Platformu Batman’da temsilcilik açtı

Kürt Dil Platformu’nun Batman Temsilciliği açtıklarını dile getiren Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizîrî, Adıyaman, Şırnak, Van ve Urfa’da temsilcilik açacaklarını söyledi.
Kürt Dil Platformu, Genel İş Batman Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir’in yanı sıra çok sayıda dernek ve kurum temsilcisi katıldı.
YENİ TEMSİLCİLİKLER AÇILACAK
Batman’da temsilcilik açacaklarını belirten Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizîrî, platformun oluş sürecine değinerek, ilk defa 9 partinin bir araya gelerek bir oluşum içine girdiğini söyledi. 3 yıl önce Diyarbakır’da kurulan platformun çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cizirî, Mardin’in ardından Batman’da temsilcilik açtıklarını söyledi. Temsilcilik açmaya devam edeceklerini kaydeden Cizîrî, Adıyaman, Şırnak, Van ve Urfa’da da temsilcilik açacaklarını söyledi.
PARLAMENTO PRATİK ADIM ATMALI
Şartların oluşması halinde metropollerde de temsilcilik açacaklarının altını çizen Cizîrî, “Kürt dilinin resmi dil olması yününde çalışmalarımız devam ediyor. Resmi ve eğitim dili olması gerektiğini belirtiyoruz. Parlamentonun bunu gündeme alıp bu yönlü çalışma yürütmesi gerekiyor. Parlamentonun Kürtçe konusunda vaat yerine pratik adımlar atması gerekiyor” diye konuştu.
Amaçlarının siyasi parti ve kurumlarının katılımı ile Kürt dilini yaşamın her alanına taşımak olduğunu belirten Cizirî, bunun hayata geçmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

/MA/

İlginizi çekebilir