Kürdistan Parlamentosu yasama çalışmalarına 1 Eylül’de yeniden başlayacak

Kürdistan Parlamentosu tatilin ardından yasama çalışmalarına 1 Eylül’de yeniden başlayacak. Gündemde seçimler, anayasa taslağı ve parlamentonun görev süresinin uzatılması gibi konular var.

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, bugün başkent Erbil’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Parlamento’nun 1 Eylül 2022 tarihinde yeniden oturumlara başlayacağını söyledi.

Hewrami, “Geçtiğimiz hafta Parlamento Başkanlığı ile Grup Başkanları toplantısı oldu. Parlamento’nun çalışma programında yer alacak konular ele alındı. Bunlar Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi ve ekonomik durum, Parlamento’nun iç durumu, seçimler, anayasa konuları olacak” dedi.

Eğitim Kanunu, Kadına Yönelik Şiddet Kanunu’nda değişiklikler de dahil olmak üzere bu süre içinde hakkında rapor edilmiş ve tamamlanmış çok sayıda kanun tasarısı hakkında da ikinci görüşmelerin yapılacağını belirten Hewrami, “Şura Meclisi Yasası’nda değişikliği öngören proje de Parlamento’ya ulaştı. Bu önemli projenin de ilk görüşmeleri yapılacak” diye konuştu.

Seçimlerin belirlenen süreçte yapılamadığını hatırlatan Hewrami, siyasi liderlerin önümüzdeki hafta Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda bir kez daha bir araya geleceklerini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani, 10 Ağustos günü Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi parti lider ve temsilcileri ile görüşmüş ve toplantıda parlamento seçimleri konusu ele alınmıştı.

Hemin Hewrami, önümüzdeki hafta yapılacak toplantıdan bir sonuç çıkarsa seçimlerin Nisan 2023’te yapılabileceğini kaydetti.

 

/ rd /

İlginizi çekebilir