Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Uluslararası toplum İran saldırılarına karşı net tavır göstermeli

Kürdistan Bölgesi’nden İran’ın Rojhılat kamparına yönelik saldırılarına kınama geldi. Açıklamada İran’ın saldırılarına uluslararası toplumun net tutum alması çağrısı yapıldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti İran’ın Rojhılat partilerine ait kamplara yönelik saldırıları kınandı ve saldırılan durdurulması çağrısı yapıldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti İran’ın Rojhılatlı partilerin Erbil ve Süleymaniye’deki kamplarına yönelik füze ve dronlarla gerçekleştirdiği bombardımana ilişkin açıklama yaptı.

Hükümet açıklamasında “İran İslam Cumhuriyeti’nin dün gece Kürdistan Bölgesi’ne yönelik düzenlediği saldırısını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti açıklamasında Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik hakkının ihlalinin devamı olduğu belirtilerek “Bu saldırılar haksız olduğu kadar uluslararası hukuk ile komşuluk ilişkilerinin alenen ihlalidir“ ifadelerine yer verildi.

Saldırıların bir an önce durdurulmasını isteyen Kürdistan Bölgesi Hükümeti açıklamasında “Şiddetle asla istikrarın sağlanamayacağı”na vurgu yapıldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ayrıca Irak federal hükümetindeki müttefik ve dostlar ile Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan İran’ın saldırılarına karşı net tutum almaya çağırdı.

İran dün gece Rojhılat partilerinin Süleymaniye ve Erbil’deki kamplarını dron ve füzelerle bombalamıştı. Saldırıda 1 HDK-İ Peşmergesi yaşamını yitirmişti.

 

/rd/

İlginizi çekebilir