Kur’an kursunda 14 çocuğu işkence eden iki sanık, toplamda 75 yıl hapis cezası aldı

Erzurum’daki bir yatılı Kur’an kursunda 14 çocuğa yönelik işkence uyguladığı iddiasıyla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan yönetici Nuhi Karababa’ya 39 yıl, hizmetli Uğur Güngör’e ise 36 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme her iki sanık için de takdir indirimi uygulamadı.

Erzurum’da, yatılı Kur’an kursunda 14 çocuğa yönelik şiddet iddiasıyla “işkence” suçundan yargılanan kurs yöneticisi “eziyet” suçundan 39, hizmetli ise 36 yıl hapse mahkum edildi.

Benzer haberler

DHA’nın aktardığına göre; Palandöken ilçesindeki Hacı Bahattin Evgi Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda kalan M.K., ailesine yurtta belletmen olarak görev yapan Hakan Aslankafa’nın kendisini tehdit edip, cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine aile, 2 Aralık 2021’de Aslankafa hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan polis ekipleri, Hakan Aslankafa’yı gözaltına aldı. Pedagog eşliğinde M.K.’nin ifadesine başvuruldu. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddeden Aslankafa, 1 gün sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

/kronos/

İlginizi çekebilir