Yüksekova’da askeri operasyon: 10 kişi gözaltına alındı

Yüksekova’ya bağlı birçok köyde başlatılan askeri operasyonda şiddetli çatışmalar yaşandı. Operasyon sonrası Memkava köyüne baskın yapan askerler, aynı aileden 10 kişiyi gözaltına aldı. 
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Memkava, Dara, Kaport ve Nêbarê köylerinde sabah saat 04.00 sıralarında askeri operasyon başlatıldı. Başlatılan ve saatlerce süren operasyonlar kapsamında YJA-Star ve TSK arasında Kaport ve Memkava köyü kırsal alanlarında çatışma çıktı. Yerel kaynaklar, yaşanan çatışmaların ardından iki kadına ait olduğu belirtilen cenazenin Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü aktardı. Bir kişinin de yaralı halde gözaltına alındığı belirtildi.
KÖY BASKINI: 10 KİŞİ GÖZALTINDA 
Bölgede yaşanan şiddetli çatışmaların ardından jandarma özel harekat tarafından Memkava köyüne baskın yapıldı. Askerlerin yurttaşları evlerinden çıkararak arama yaptığı öğrenildi. Evlerde yapılan aramaların ardından aynı aileden Zenure, Zine, Adile, Jiyan ve İlham Özkaplan ile isimleri öğrenilemeyen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltında alınan 10 kişinin Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve ifadelerinin ardından Yüksekova Adliyesi’ne götürüldükleri aktarıldı.
Adliyeye giden avukatların ise gözaltında tutulanlarla görüşmesine izin verilmedi.

 

/ Mezopotamya Ajansı /

İlginizi çekebilir