Kubad Talabani: Gaz sahasına yönelik saldırıya yanıtımız olacak

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kor Mor gaz sahasına yapılan roket saldırısını soruşturduklarını belirterek, “Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet gösteren şirketlerin cesareti üç-beş roketten daha güçlüdür” dedi.

Kubad Talabani, Süleymaniye’de katıldığı bir fuarda Rûdaw muhabiri Nizar Ceza’nın Çemçemal ilçesindeki Kor Mor gaz sahasına yönelik roket saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

“Saldırının arkasındaki mesajı bilmiyoruz. Soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz” diyen Talabani, “Saldırı can veya mal kaybına yol açmadı ancak manevi zararları olur ve paniğe neden olur diye düşünüyorlar. Ama Kürdistan halkının ve burada faaliyet gösteren şlirketlerin cesareti üç-beş roketten daha güçlüdür” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yadımcısı Talabani, “Soruşturmanın sonuçları ortaya çıktıktan ve kaynağı netleştikten sonra yanıtımız olacak” dedi.

Kor Mor gaz sahasına saldırı

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dana Gas tarafından işletilen Kor Mor gaz santrali 22 ve 24 Haziran tarihlerinde iki defa roketlerle hedef alındı.

Dana Gas’ın verilerine göre, Kor Mor gaz sahasında günlük olarak 452 milyon metreküp gaz üretiliyor.

Dana Gas ve Crescent Petroleum liderliğindeki konsorsiyum olan Pearl Petroleum, Kor Mor gaz santralinin modernizasyon ve genişletilmesini desteklemek için 2021’de ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kurumu (DFC) ile 250 milyon dolarlık bir finansman anlaşması imzaladı.

İlginizi çekebilir