Konya: Dedeoğulları katliamı davası bir kez daha ertelendi

Konya’da 7 kişilik Dedeoğulları ailesinin katledilmesinin 5. duruşması bugün Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davaya Dedeoğulları ailesi avukatları Abdurrahman Karabulut ve Atilla Kart’ın yanı sıra; ÖHD, Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Komisyonundan Mehmet Emin Gökdemir, İHD Ankara şubesi yöneticisi Nilay Nayman, İHD Genel Merkezini temsilen Sevinç Koçak, TİHV Koordinatörü İsmail Noyraz, HDP Hukuk komisyonundan avukat Sipan Cizreli ve HDP Konya il Örgütü yöneticisi katıldı.

Davada tutuklu yargılanan ve SEGBİS ile duruşmaya katılan sanık Mehmet Altun avukatların sorularına cevap vermedi.

Katliam davasında tutuksuz yargılanan ama Dedeoğulları’na yönelik ırkçı saldırı davasında tutuklu olan Ali Keleş ve Lütfi Keleş duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’un arandığı günlerde polisle 45 dakikalık görüşmesinin kayıp olduğunu belirten avukatlar, kaydın dava dosyasına girme talebini yinelediler.

Daha önce savcılık tarafından Konya Valiliğinden talep edilen Mehmet Altun’un polisle yaptığı görüşmenin kaydına yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Konya Valiliği cevabında bu konunun muhatabı olmadıklarını, bunun Konya Emniyetinden istenmesi gerektiğini belirtti.

Davaya 30 dakikalık bir ara verildikten sonra mahkeme bir sonraki duruşmanın 27 Ekim 2022 tarihine ertelenmesine, tutuklu sanık Mehmet Altun’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

/ rd /

İlginizi çekebilir