Kobani’den Kandil’e; hava saldırılarını Akar sevk ve idare etti

Türkiye’nin dün gece yarısıyla birlikte Rojava’ya ve Kürdistan Bölgesi’ne başlattığı hava saldırılarına, “Pençe Kılıç Harekatı“ adı verildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden hava saldırılarını sevk ve idare etti.

Bakan Akar, harekatın sonunda “Pençe Kılıç“ta görev alan pilotlarla, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Harekat Merkezi’ne telsizden hitap etti.

Akar, „Pençe-Kılıç Harekatı’nı da başarıyla tamamladınız. Ne kadar övünsek azdır. Kahramanlarımız, pilotlarımız başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarımız kendilerine verilen görevleri büyük başarıyla yerine getirdiler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri candan kutluyoruz. Başarılarınızın daim olmasını temenni ediyoruz.“ diye konuştu.

Kobani: Saldırılar bir süre daha devam edecek

Öte yandan saldırı sonucunda yaşanan can kayıpları ile ilgili Rojava Özerk Yönetimi’nden ve Kürt hareketinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani, dün gece yaptığı açıklamada, “Şehba’dan Dêrik’e kadar Rojava’nın birçok bölgesinin savaş uçakları ile bombaladığı“ bilgisini verdi.

Kobani şöyle devam etti:

Bazı şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Aldığımız bilgilere göre saldırılar bir süre daha devam edecek. Açık ki İstanbul’da gerçekleşen terörist saldırı ile hiçbir ilgimiz yok. Tüm dünya bunu biliyor. Hiçbir Kürt tarafının sivilleri hedef alan terörist saldırı ile ilgisi yok.”

Kobani açıklamasında, “Aldığımız bilgilere göre bombardıman biraz daha sürecek. Mevcut durumda karada Türk devletinin hiçbir yerde bir hareketliliği yok. Biz de askeri olarak tedbirlerimizi aldık. Ama halkımızın zarar görmemesi için güvenlik direktiflerine göre hareket etmeliler. Ayrıca . İlgili herkesi görevlerine sahip çıkmaya, Türk devletinin vahşi saldırılarını durdurmalıdır” ” ifadelerini kullandı.

 

İlginizi çekebilir