Kobani Davası’nda tutuklu yargılanan siyasetçiler ve avukatları deprem nedeniyle duruşmaya katılmadı
IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası’nın 22’nci duruşmasının 1’inci oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülmeye başlandı. Duruşmaya yargılanan siyasetçiler ve avukatları katılmadı.
DEPREMİN ETKİLERİ SÜRÜYOR
Yargılanan siyasetçiler ve bir kısım avukatlar, Maraş merkezli depremlerin etkilerini, bir kısım avukatlar da, mesleki ve sağlık sorunlarına dair mahkemeye mazeret bildirerek, duruşmanın ertelenmesini talep etti.
İddia makamı ise, mazeretler için sağlık ve mesleki mazeretlerin kabulüne diğer mazeretlerin reddini talep etti.
Benzer haberler
HSK’NİN GENELGESİ
Mütalaaya karşı söz alan avukat Ayşen Akçay, Senem ve Onur Ardık, HSK’nin deprem sonrası yayınladığı genelgeyi hatırlatarak, “Yargılamanın bu şekilde yapılması mümkün değildir. Avukat arkadaşlarımız fiziki olarak duruşmaya katılması mümkün değildir. Mazeretlerin kabul edilmesini talep ediyoruz. HSK genelgesine uygun olarak duruşma günü verilmesini talep ediyoruz” dedi.
MAZERETLER KABUL EDİLDİ
Mazeretlere ilişkin mahkeme heyeti, duruşmanın 6 Nisan 2023 tarihinden sonraki bir tarihte yapılmasına yönelik taleplerin yoğunlukla geldiği belirterek, tüm taleplerin kabulüne karar verdi. Mahkeme heyeti, ara karar oluşturmak için duruşmaya saat 14.00’a kadar ara verdi.
/Mezopotamya Ajansı/