KNK heyeti Erbil’de temaslarda bulundu

KNK Eşbaşkanı Zeynep Murad başkanlığındaki Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti bugün Hewlêr’de Kürdistan Bölgesel İnsan Hakları Komisyonu’nu ziyaret etti. Ardından da bazı Kürt aydınlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda, bölgedeki durum ve insan hakları alanında yaşanan hak ihlalleri ele alındı.

KNK, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada insan hakları ihlallerini önlemeye yönelik her türlü çabayı desteklediklerini ifade etti.

Öte yandan KNK ayrıca Hewlêr’de bir grup aydınla bir araya gelerek, ”Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkının karşı karşıya kaldığı tehlikeleri” görüştü.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, bugün akşam saatlerinde KNK Eşbaşkanı Zeynep Murat başkanlığında Hewlêr’de bir grup aydınla bir araya geldi.

Benzer haberler

Aydınlarla gerçekleştirilen toplantıda Kürdistan’ın dört parçasında yaşanan askeri ve siyasi konular ele alındı.

Toplantıda söz alan KNK Eşbaşkanı Zeynep Murat, “Kürt partileri arasında yaşanan çelişkiler işgalcilerin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik tehlikeli saldırılarına zemin yaratıyor” dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çeken Zeynep Murat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk devleti her gün Kürdistan Bölgesi topraklarına saldırarak halkı endileşendiriyor. Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetleri işgal saldırılarına karşı sorumlu davranmalıdır.”

Standar Derneği Başkanı Mesut Ebdulxaliq ise şunları söyledi: “Kürdistan topraklarına yönelik saldırılar arttı. Türk devletinin saldırıları ise tehlikeli boyutlara vardı. Kürt partileri ulusal konularda birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Özellikle Irak’ta mevcut krizde birlik olunmalıdır.”

Yapılan konuşmaların ardından söz alan katılımcılar Kürdistan’daki tüm güçlerin ulusal birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

/ANHA- Rojnews/

İlginizi çekebilir