Bu da oldu: Figen Yüksekdağ’ın ‘Yıkılacak Duvarlar’ kitabının toplatılmasına ve imha edilmesine karar verildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Yıkılacak Duvarlar adlı kitabının “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla basım, dağıtım ve satışını yasakladı. Kitabın toplatılmasına ve el konulan nüshaların da imhasına karar verildi.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulnunan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ‘Yıkılacak Duvarlar’ isimli kitabı 1 Eylül 2020 yılında okura sunulmuştu.  Ceylan Yayınları tarafından basılan kitap, Silopi’de sokağa çıkma yasağı sırasında cenazesi günlerce sokakta kalan Taybet İnan (Taybet Ana), Suruç ve 10 Ekim Ankara katliamlarında yaşamını yitirenlerin hikâyeleri ve yıkılması gereken tabuları konu alıyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada “Yıkılacak Duvarlar isimli kitapta yer alan Bulut Başım isimli yazıda 8 Ağustos 2015 tarihinde doğu ve güneydoğu illerimizde PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca oluşturulan hendek ve barikatların ortadan kaldırılması, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen Hendek operasyonlarına atıf yapıldığı, ‘yokluğun kıyısında kıvranıyor insanlık, bodrumlar yanarken, karanlıkla kundaklanırken, ıssız evlerdeki bebeler ve başından vurulurken’ dizelerinde kastın özellikle Şırnık ili Cizre ilçesinde düzenlenen barikat operasyonlarında etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının kastedildiği ve geniş halk kitlelerinin desteği almak maksadıyla yazılmış yazı içeriği olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Açıklamada “kitabın içeriğinde silahlı terör örgütü ve faaliyetlerinin övüldüğü, terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı” gerekçesiyle kitabın Türkiye genelinde basım, dağıtım, satış yasağı getirilmesine ve toplatılmasına, el konulan nüshaların imha edilmesine karar verildiği bildirildi.

/ euronews /

İlginizi çekebilir