Kışanak ve Tuncel’in davası ertelendi

DBB eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında “Örgüt propagandası yapmak“ iddiasıyla açılan davanın duruşması ertelendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında “Örgüt propagandası yapmak“ iddiasıyla açılan davanın 2’nci duruşması Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tuncel ve Kışanak, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kobanê Davasına katıldıkları için duruşmaya katılmazken, Tuncel’in avukatları hazır bulundu.

Duruşmada iddia makamı eksik hususların tamamlanmasını, mazeretlerin ise kabulüne kadar verilmesini talep etti. Ardından söz alan Tuncel’in avukatı Haydar Akıncı da eksik hususların ikmal edilmesini ve Tuncel hakkında tutukluluk kararı var ise kaldırılmasını talep etti.

Ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Tuncel hakkında tutukluluk kaldırılması talebi yönünde mahkemenin yapacağı bir işlem olmadığını, Kobanê Davası yargılama sonucunun beklenilmesi gerektiğini belirterek bir sonraki duruşmayı 16 Aralık 2022 tarihine erteledi.

 

/ MA/

İlginizi çekebilir