Kırıkkale’den Sincan’a sevk edilen tutuklular: Her gece koğuşlar basılıyor

Kırıkkale Cezaevi’nden Sincan Cezaevi’ne sevk edilen tutuklulardan Bager Sayak ve Aziz Aktaş, ailelerini arayarak her gece koğuşlarına baskın yapıldığını söyledi.
Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden 2 Ekim’de “güvenlik” gerekçesiyle farklı cezaevlerine sevk edilen 80 tutukludan 25’inin Sincan Cezaevi’ne sevk edildiği öğrenildi. Sincan Cezaevi’ne sevk edilen tutuklular 2 Ekim’den bu yana pandemi gerekçesiyle tek kişilik hücrede tutuluyor.
Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne sevk edilen tutuklulardan Bager Sayak ve Aziz Aktaş, telefon üzerinden ailelerine ulaşarak, yaşadıkları hak ihlallerini iletti. Aktaş ve Sayak’ın ailelerine aktardığına göre, tutuldukları tek kişilik hücreye temel kişisel eşyalarının yanı sıra kettle, kitap ve gazete verilmedi. Koğuşlarına her gece baskın yapıldığını belirten Sayek ve Aktaş, ailelerine verdikleri bilgide, “Can güvenliğimiz yok. Gece yarısından sabaha kadar devriyeler atıp marşlar eşliğinde küfürlere maruz kalıyoruz, uyumamıza dahi izin verilmiyor” diye belirtti.
‘İNSANLIK DIŞI UYGULAMA’
Mezopotamya Ajansı’na konuşan Aktaş’ın ağabeyi Mahmut Aktaş, “Durum çok vahim gerçekten, kardeşim bu kadar baskı altında kalmasaydı, kesinlikle bize yansıtmazdı. Çok endişeliyiz. Zaten ömür boyu ceza vermişler, bu insanlık dışı uygulamalardan çok endişe duyuyoruz. Adalet ve yasalara göre, hareket etmelerini istiyoruz, yoksa cezaevi önüne gidip oturma eylemine başlayacağım” dedi.
Aktaş, Sincan’a sevk edilen tutuklulara Kırıkkale’den getirilen eşyalarının da verilmediğini belirtti. Ailelerin anlatımları üzerine aradığımız cezaevi idaresi telefonlara cevap vermedi.
Öte yandan ailelerin iletmesi üzerine avukatların da önümüzdeki günlerde ziyarete gidecekleri öğrenildi.
/MA/
İlginizi çekebilir