Kılıçdaroğlu: Terör iç politika malzemesi olamaz; bu konuda beraber olmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sağdan soluna kadar bütün vatandaşlarıma saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Biz beraber olmaktan yanayız. Birlikte olmak, birlikte çalışmak, birlikte düşünmekten, beraberlikten yanayız. Ayrışmanın hiç kimseye bir faydası yok. Huzur için de yaşamak istiyorsanız, kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme etmek istemiyorsanız çok açık ve net söylüyorum oyunuzu bize vereceksiniz. Bu ülkede barışın, huzurun adresi biziz. Kavgayı değil kucaklaşmayı savunan biziz.

“Siyasetin kör kuyusuna ülkeyi sokamazsınız. Siyasetin kör kuyusuna soktuğunuz andan itibaren aynı toplumu bir kavga ortamına ittiğiniz zaman huzur bırakmazsınız. İnsanların farklı düşünceleri olabilir. İstişare dediğimiz kavramın temelinde de bu yatar zaten. boşuna mı demiş atalarımız akıl akıldan üstündür diye. Oturalım konuşalım ama konuşamayan, dertleşemeyen bir Türkiye var. Türkiye’yi buradan çıkartmak zorundayız. Geçmişte iktidar veya MHP’ye oy vermiş kardeşlerim olabilir. O kardeşlerime bir şey diyorum, Türkiye’nin bu gidişinden memnun değilseniz, sandığa gittiğinizde oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız. Kendiniz için değil evlatlarınız için, Türkiye için değiştirmek zorundasınız.

“Bu coğrafyada terörden en büyük acıları yaşayan Türkiye’dir. Türkiye’yi bu girdaptan çıkartmak zorundayız, sağlıklı politikalarla. Ve bunu kendi özgür irademizle yapmak zorundayız. Terör bir insanlık suçu bunu bütün dünyaya anlatmak zorundayız. Terör iç politika malzemesi olamaz zaten. olmamalıdır da. Dolayısıyla terör bir insanlık suçuysa ve hepimiz insana saygı duyuyorsak o zaman terör konusunda beraber olmak zorundayız. Terör kimsen nereden gelirse gelsin hangi amacı taşırsa taşısın hep beraber karşı çıkmak zorundayız.  Kısır tartışmalarla terörüz yanındaymış, karşısındaymış gibi algı yaratmanın Türkiye’ye hiçbir faydası yoktur. Tam tersine terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürersiniz. Onlar zaten toplumu bölmek istiyorlar. Biz halkın partisiyiz biz ülkemizi yeniden inşa etmek, terörden uzak bir Türkiye olsun istiyoruz.

Benzer haberler

“Güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz hemen yakalandılar ama asıl sorulması gereken soruyu daha sormadık. Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Kim geçirdi onu sınırdan? O bölgede sürekli alan çalışması yapıldığı yazılıp söyleniyor. Nasıl oluyor da TC devletinin sınırları yol geçen hanına dönüyor? Siz bu soruyu kendinize sormaz ve gerekli önlemleri almazsanız teröristlere kapıyı aralamış olursunuz. Daha pek çok uyuyan hücrenin olduğu yazılıyor çiziliyor. Teröristler aramızda geziyor. Ayakkabı numarasına kadar biliyorsanız bu nasıl oluyor arkadaş? Önlem alacaksınız kardeşim! Siz önlem aldınız da biz karşı mı çıktık? Bu belaya karşı ciddi önlemler alın diyoruz.

“Uyuşturucu teröristleri de var aramızda. Yüz binleri zehirliyorlar. Onların teröristten ne farkı var? Tonlarca uyuşturucu bu ülkeye nasıl gidiyor? Devleti yöneten birisi uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirir mi Allah aşkına! Türkiye öyle bir noktaya geldi ki uyuşturucu baronlarının hesaplaştığı ülkeye döndü. 

“Terör konusunda birbirimizi suçlamamız değil akılcı politikalar üretmemiz lazım. Bugüne kadar doğru dürüst akılcı politikalar üretilmedi. Rahmetli Ecevit iktidarı teslim ettiğinde terör bitmişti zaten. Nasıl oldu da bu kadar yeniden dallandı budaklandı? terörle mücadele ediyorum acaba buradan oy devşirebilir miyim. bu iş oy işi değil öyle bakarsanız çözemezdiniz. bu bir ,insanlık suçuyla ilgili bir iş. o kadar büyük açmazlarla karşı karşıyayız ki çözülmesi lazım bunların.

“Biri bir devleti suçlarken terör odağı diye, öbür aynı kişi aynı devletin başkanını karşılıyor, taziyesini kabul ediyor. Nasıl bir anlayıştır bu!

 

/t24/

İlginizi çekebilir