Kılıçdaroğlu: Bütün sığınmacıları 2 yıl içinde ülkelerine göndereceğim

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün sığınmacıları en geç 2 yıl içinde ülkelerine geri göndereceğini söyledi.

Kırklareli’nde partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de 3.6 milyon Suriyeli mülteci bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Gayri resmi rakamlara göre 5 milyon, 6 milyon. Afganistan insanlar geliyorlar. İran coğrafyasını aşarak geliyorlar ve bizde ikamet ediyorlar. ‘Efendim para verilirse daha fazla alacağız’…kimden izin aldın sen arkadaş? Referandum mu yaptın? Bu millete sözüm sözdür, en geç iki yıl içinde herkesi, bütün sığınmacıları davulla zurnayla memleketlerine göndereceğim.” dedi.

Benzer haberler

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

Bu konuda kararlı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Irkçılık yapmadan, çünkü onların kabahati yok, onlara buraya getirenin kabahati var, kapıyı açmışsın geliyorlar. Dolayısıyla sığınmacılara kızmayacağız, onların can ve mal güvenliklerini koruyarak göndereceğiz. Kendi topraklarımızda önce evlatlarımıza bir iş bulalım.” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, euronews’e konuşan Yasin Aktay’ın “Zaman zaman Antep’te Suriye düşmanlığının kabardığı durumlar oluyor. Fakat bir taraftan da işverenler Suriyelilerden çok memnun. Suriyelileri çekin Antep ekonomisi çöker diyorlar. Antep yıllarca iş gücünü Güneydoğu’dan çekiyordu. Köyden çıkmış nüfus işe gidiyordu Antep’e. Son yıllarda Güneydoğu’dan eski iş gücü gelmiyor.”yönündeki açıklamalarına da tepki göstererek, “Neymiş efendim ekonomi çökermiş” ifadelerini kullandı…

/Ajans/

İlginizi çekebilir