Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’na yürüdü: 6 yaşında istismara uğrayan çocuk için adalet istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yöneticileri ve milletvekilleri İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında evlendirilen ve cinsel istismara uğradığı iddia edilen kızı için Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

T24’ün haberine göre Kılıçdaroğlu, “Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığı, adaletsizliği kimsenin duymasını ve yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede, günlerdir bekliyorum, acaba bir ses verecek mi diye siyasal iktidar.  2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diye bakan” dedi. Kılıçdaroğlu, istismara uğradığı iddia edilen H.K.G.’ye, “Buraya bu evladımızın sesi olmak için geldim, adalet istiyor bu kız, bizim evladımız. 84 milyon insan senin yörüğünle aynı acıyı paylaşıyor. diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığı, adaletsizliği kimsenin duymasını ve yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede, günlerdir bekliyorum acaba bir ses verecek mi diye siyasal iktidar.  2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diye bakan.

2 yıldır biz bu meseleyi biliyorsunuz da 2 yıldır ne yaptınız Allah aşkına siz! Sistematik bir tecavüz var iki yıldır biliyorsunuz ve gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede, onlar haber yaptı ve duyduk.

Adalet Bakanlığı’nın önündeyiz, Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor, Aile Bakanlığı’nın zaten ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de Fotoroman var polislerin eli kolunu bağlamış durumdalar.

Buraya bu evladımızın sesi olmak için geldim, adalet istiyor bu kız, bizim evladımız. Bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yörüğünle aynı acıyı paylaşıyor.

Bu haksızlığa dayanamıyorum, hepimizin evlatları var. Devletin görev yapmasını, nefes almasını, haksızlığın üzerine gitmesini istiyoruz.

Artık siyasal iktidarın, polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Ülkenin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük acılar yaşarken siyasal iktidarın hâlâ ve hâlâ devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edecek bir durum değildir. Devletin kurumlarının çalışması lazım. Devleti yönetemiyorlar. Ne demek ya. 2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz ne demek! İki yıldır kimin arkasına sakladınız, kimlerle fotoğraf çektirdiniz, fotoğraf çektirdikleriniz mi bu olayı kapatın diye baskı kuruyorlar? Devlet baskıların altında görev yapamaz. Adalet Bakanlığı’nın önüne gelmemin nedeni bu. Kızımız için, evlatlarımız için adalet istiyoruz.”

Açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu Twitter hesabından, “Günlerdir kendimize gelemiyoruz.6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür.  Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım! Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!” paylaşımını yaptı.

İlginizi çekebilir