KESK’li kadınlar Emine Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti tuttular

Adalet Nöbeti’ni kesintisiz sürdüren Şenyaşar ailesi ile birlikte nöbet tutan KESK Amed Kadın Meclisi, “Emine annenin mücadelesi hak arayan herkes için yol göstericidir” dedi. 
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 534’üncü gününde sürüyor. Anne ve oğlunun 8 Ağustos’tan bu yana maruz kaldıkları engellemelere karşı her gün bir demokratik kitle örgütü nöbetlerinin bir gününde onlara eşlik ediyor. Aile bugün nöbeti Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Kadın Meclisi ile birlikte tutuyor. Sabah saatlerinde nöbeti Urfa Adliyesi binası girişinde başlatan anne ve oğlu, daha sonra “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan adliye binasının dışında yer alan alana geçti. KESK Amed Kadın Meclisi üyeleri anne ve oğlunu burada alkışlar ile karşıladı. Aile, “Adalet mücadelemiz Urfa Adliyesi önünde 534’üncü gününde” dövizini adliye önündeki bariyere astı.
‘ADALET ARAYAN HERKES İÇİN SİMGE’
Aile ile birlikte nöbet tutan KESK Amed Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Esra Adem Hak, son dönemde iktidarın baskıları arttırdığını belirterek, “Kanlı saldırılar sonucunda yargı süreci haksız ve hukuksuz bir şekilde yürütülmeye çalışılmıştır. Ancak Emine annemiz ve Şenyaşar ailesi bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı Urfa Adliyesi önünde bir adalet nöbeti gerçekleştirmiştir. Emine annenin başlattığı adalet nöbeti ülke genelinde adalet ve hak arayan herkes için bir simgedir, ışıktır, yol göstericidir” dedi.
‘HUKUKSUZLUĞA KARŞI BURAYA GELDİK’
KESK’li kadınlar olarak sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Hak, “Emine anne, adalet ararken adaletsizliğe uğrayıp yerinden edilmeye çalışılıyor. Bu hukuksuzluğa karşı buraya geldik. Hak yerini buluncaya ve adalet sağlanıncaya kadar ne gerekiyorsa yapmaya devem edeceğiz” dedi.
POLİSLERE TEPKİ 
Emine Şenyaşar, bu esnada görüntü alan polislere, “Neden hiç hastane kayıtlarının peşine düşmediniz. Neden yaşanan katliamı o gün kayıt altına almadınız da gelip her gün bizi çekiyorsunuz” diye tepki gösterdi.
Benzer haberler
/MA/
İlginizi çekebilir