Kerküklü Kürt Kadın Siyasetçi Bibani Finlandiya’da milletvekili adayı oldu

Finlandiya’da önümüzdeki hafta parlamento seçimleri yapılacak. Seçimlere katılan partiler aktif bir kampanya yürütüyor. Kerküklü genç bir Kürt kadın da Sol İttifak’tan milletvekili adayı oldu.

Rûdaw’da yayınlanan Diaspora programına konuk olan Geşaw Bibani, kampanyanın coşkulu geçtiğini belirtti.

Bibani, seçilmesi durumunda iki şeyi amaçladığını belirterek, “Öncelikle Finlandiya’da yaşayan Kürtler başta olmak üzere eğitim sürecini iyileştirmek için çalışmak istiyorum. İkinci olarak da Finlandiya Parlamentosu’nda artık var olmayan Kürtlerin mücadelesini destekleyen grubu yeniden canlandırmak istiyorum” dedi.

Benzer haberler

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

Uzun süre Türkiye’nin engeli ile karşılaşan Finlandiya’nın NATO üyeliği talebine de değinen Bibani, “Hükümet NATO üyeliği konusunda çok ciddi olmasına rağmen, bu konu seçim kampanyasında nadiren dile getiriliyor” diye konuştu.

Geşaw Bibani, Kürt olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Finlandiya Parlamentosu’na gidersem, Kürt davasını destekleyecek güçlü bir grup oluşturmanın yanı sıra, Finlandiya Parlamentosu ile Kürdistan Bölgesi Parlamentosu arasında diyaloğ tesis etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kürt aday Bibani, Finlandiya’nın güney şehirlerindeki tek Kürt adayı olduğunu söyledi ve Kürtleri kendisine oy vermeye çağırdı.

 

/rd/

İlginizi çekebilir