Kemal Okutan: Rejim kendi sonunu hazırlıyor

Bir siyasal rejim bütün varlığını farklılıkların yokluğunda arıyorsa o rejim baştan itibaren çürümeyi, yozlaşmayı, giderek yıkılarak yok olmayı da hazırlamış oluyor.Bir rejimin ömrü, onun tepeden inmeci, darbeci, baskıcı, yolsuzluk, hırsızlıklara zemin olan yapıda olmasıyla sınırlıdır.Yani bir siyasal rejim baştan kurgulanırken, yakma, yıkma, talan etme, yok etme, farklılıklara saygı göstermeme üzerinde şekillenmişse o rejimin uzun süreli olmayacağı da kabullenilmiş olunuyor.Kim kabullenmiş oluyor? O rejimi anti-demokratik bir yönetim olarak kurgulayanlar, rejimin kuruluş felsefesini yazanlar ve uygulayanlar. Resmi ideolojisini belirleyenler, resmi yalan tarihini yazanlar….Türkiye egemenlik rejimi tam böyle kurgulanmış ve kurulmuştur. Varlığını Müslüman olmayanlara zorla Emevi-Arap müslümanlığını, Türk olmayanlara zorla devşirme usülü Türklük dayatılarak imha politikası üzerinde şekillendirmiştir.Bundan dolayı mevcut rejim artık devam etmek için zorlanmakta, tökezlemekte, ayakları ve bacakları onu taşıyamamaktadır.Bu durumda yıkılıp gitme korkusu onu daha hırçınlaştırmakta, gaddarlaştırmakta, vicdansızlastırmakta ve kaide, kural, yasa, hukuk, ahlak, edep tanımadan saldırmasına yol açmaktadır.Türkiye egemenlik rejimi yaralıdır. Yarası kanamaya devam etmekte, kan kaybı onu daha da korkak ve saldırgan hale getirmektedir.Yaralı yılan daha çok saldırgan olur. Köyde yaşayanlar bilir. Yılan eğer ölmemişse kafa tarafı çılgınca saldırır, yakaladığını öldürmeden bırakmazİşte Türk egemenlik rejimi şu anda bu durumu yaşamaktadır.Allah aşkına bir rejim 40 yıl aynı politikaları uygulayarak farklı sonuç alabilir mi? Kırk yıl da değil, yüz yılı aşkın bir süredir aynı pratik uygulanmakta aynı sonucu almaktadır.Başur’da adına operasyon denilen ama Rusya-Ukrayna savaşından misli misli büyüklükte silahların kullanıldığı savaş bir ayı aşkın bir zamandır devam ediyor.Sonuç; büyük can kayıpları, ekonomik iflas, doğanın katledilişi ve rejim adına büyük kaybediş.Önceleri Rum, Ermeni, Asuri, Ezidi halklar katledildi ne kazandınız? 40 yıldır Kürt halkının üzerine bomba yağdırıyorsunuz? Ne elde ettiniz?

Benzer haberler

Bedri Adanır: “Oyumu kendime veriyorum!” iyi anlaşılmalı 

Hakan Tahmaz: Erdoğan’dan 15 gün içinde iki farklı seçim…

Benzer yüzlerce operasyon yapılmadı mı? Faili belli cinayetler işlenmedi mi? Newroz kutlamalarına, mitinglere katılan insanlar acımasızca katledilmedi mi? Yasal parti binaları bombalanmadı mı? Binlerce politikacı tutuklanmadı mı ?

Ne sonuç elde ettiniz? Ne kazandınız? Kürt halkı dimdik ayakta, bitmeye yaklaşan siz oldunuz?Köylerde büyüyenler bilir, bir eşek yolda bir yerde düşmüşse aynı noktadan bir daha asla geçmez…

İlginizi çekebilir