Kemal Okutan: Kurtlar sofrasında Kürtler

Altılı ganyan pardon altılı masa bir döküman yayımladı ki evlere şenlik. Bu dökümanın  içinde demokrasi’nin D’si, özgürlüğün Ö’sü, insan haklarının İ’si, Kürt sorununun K’si yok.

 

Ben kendi adıma söyleyeyim ki içi dolu bir belge yayımlasalardı da yine de  zerre kadar inanmayacaktım. Çünkü bu partilerin kökünü, tarihini, tiynetini çok iyi bilen biriyim. Onlarca defa yazdım, anlattım ve yine tekrarlıyorum: Tüm düzen parileri İttihat Terakki’nin fraksiyonlarıdır. Amaçları aynı rolleri farklıdır. Kavgaları da „sen ve çevren yerine ben ve çevrem yiyelim“ kavgasıdır.

 

Kimse hikaye okumasın! Neymiş efendim, Kılıçdaroğlu Akşener’i tutmak için HDP’lilerle görüşmüyormuş da, deklarasyon’da Kürt ve alevi sorunundan bahsetmemiş de.vs.

 

Hepsi numara!

Kılıçdaroğlu bu rejimin öz çocuğudur. CHP de bu rejimin sahibidir. CHP tek başına bir metin yayımlasa da bu metinden hiç farklı olmazdı.

 

Bizi kimse aptal yerine koymasın!

 

Bir de HDP’lileri oyalamak için cumhurbaşkanı adayı belirlendiğinde top onda olur o HDP ile konuşur deniliyor.Bu da HDP yi oyalama taktiklerinden biridir. Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun seçim beyannamesi de hükümet proğramı da demokrasi ile alakası olmayan bu metindir.C.başkanı bu metne bağlı kalacaktır,kalmak zorundadır.

 

İyi ki açıkça biz Kürtleri, Kürt sorunu, Kürtlerin taleplerini,alevileri,azınlıkları görmüyoruz mealinden bir metin piyasaya sürdüler. Ya yapmacık olarak Kürtlerden, alevilerden, demokrasiden bahsedip kafalarındaki proğramı uygulasalardı ne yapacaktık?

 

Kamuoyuna  gizli değil,açık, aleni bizim demokrasi diye bir derdimiz yok diyen bir metin yayınladılar.

 

Açıkça barıştan, eşitlikten, özgürlükten bahsetmemeleri, bahsedip uygulamamalarından daha iyidir.

 

Birileri bu ucube metne rağmen HDP’yi beklenti içinde tutmak için çalışıyor.

 

Milyonların talebi olan barış sözcüğünü telafi etmiyen 6’lı masadan HDP neyi beklesin?

 

Nüfusun ezici bir çoğunluğunun talebi olan demokrasiyi dillendirmeyen bu adamlarla ilgili HDP neden beklenti içine girsin?

 

C.evlerinden hergün cenazeler çıkıyorken,bir tek kelimeyle bu yaraya parmak basmayan altılıya HDP niye güvensin?

 

Büyük bir beklenti olan af’ın lafını etmeyen bunlara EMEK VE DEMOKRASİ bloğu neden güvensin.

 

Düşüncelerinden dolayı c.evlerinde olan,yurtdışında sürgğnde olanların derdini bir cümle ile anlatmayan bu baylara ezilenler neden umut bağlasın?

 

Görünen o ki egemen güçler altılı masa bileşenlerinden bir hükümet kuracak. Bırakalım restorasyonu 90 lardaki ÇİLLER-SHP hükümetinin benzeri bir hükümet işbaşına getirilecek. Çiller, Ağar, Güreş konseptinin benzeri şiddet konsepti uygulanacak. Nasıl ki o dönem SHP o hükümetin yaptığı katliamların üstünü örtme görevi üstlendiyse mayıs sonrası da CHP aynı rolü yerine getirecek.

 

Hatırlıyalım;SHP-ÇİLLER hükümetinde dışişleri ve insan hakları bakanlıklarını SHP’ye verdiler.Onlar avrupa’ya,dünya’ya demokrasi olduğunu,yönetimin insan haklarına saygılı olduğunu anlattılar.Hizbjl-kontra katliamlarını,şehirlerin yerle bir edilmesinin üstünü örttüler.Şimdi aynı rol CHP ye verilecek,katliamların talimatını yine akşener verecektir.

 

Artık Kürtlerin, alevilerin, demokrasi güçlerinin bu aldatmacalarlala oyalanmaması gerekir.

 

6’lı masa partilerinin tümü düzen partisidir. Bu düzeni ayakta tutmak için görev verilecektir.

 

Çünkü AKP-MHP faşist bloğu sistemi hırpaladı, yıprattı, dünyada itibarını bitirdi.

 

6’lı masa partilerine de AKP-MHP faşist bloğunun yıprattığı düzeni kurtarmak rolü verildi.

 

Ama yırtık yama tutmayacaktır.Rejim yıkık harabe bir binadır, restore bile edilemiyecek kadar dökülmüştür.

 

Demokrasi güçlerine düşen görev bu yıkık harabe binanın onarımına yardımcı olmak değildir, olamaz.

 

Tarih tekerrürden ibarettir diyorlar ama Kürtler de geçmişten çok ders çıkarmış olmalılar. Zira tarih Kürtlere, alevilere, ezilenlere artık çok şey öğretmiş olmalı.

İlginizi çekebilir