Kemal Okutan: Korkuyorsunuz..!

Ey birbirlerine bağıran, çağıran, tehdit eden anlı şanlı liderler, holding sahipleri, tekel-kartel patronları hani yiğittiniz ve korkmuyordunuz?

Ne oldu size? Neden korkuyorsunuz? Niye bu kadar tedirginsiniz? Neden sustunuz? Neden, neden, neden?

Hani bomba atarlarınız vardı? Hani havada uçan en küçük cisimleri tespit edebiliyordunuz?  Savaş uçaklarınız, atom bombalarınız vardı? Silah üreten fabrikalarınız, uzay araçlarınız, fermuarı olmayan ağızlarınız, susmayan dilleriniz vardı!

Ne oldu size?

Neden bu kadar ürktünüz, neden bu kadar korktunuz? Külhanbeyce, mafyavari dilleriniz neden sustu? Gücünüz, yiğitliğiniz mazlumları mı yetiyor?

Rantlarınıza karşı çıkanları tutukluyordunuz. Düşüncelerini açıklayanları hapse atıyordunuz. Mazlumları ve kimsesizleri, haklarını arayanları, asker, polis güçlerince eziyordunuz! Niye sustunuz, neredesiniz?

Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Antartika’ya, Amerika’dan Rusya’ya her metrekareyi paylaşmıştınız. Güçlü silahlarınıza, muazzam ordularınıza, paramiliter örgütlerinize güvenerek her yeri savaş alanına çevirmiştiniz. Yiğit, cesur tavırlarınıza ne oldu? Neden titriyorsunuz?

Bizler sizleri cesur zannediyormuşuz. Oysa sizler ordularınızın, savaş aletlerinizin arkasına sığınarak böğürüyormuşsunuz, bağırıp çağırıyormuşsunuz. Paralarınıza, çek defterlerinize, fabrikalarınıza, beslediğiniz maaşlı adamlarınıza güvenerek herkesi korkutuyordunuz. Niye sustunuz?

En gelişmiş mikroskoplarla anca görülebilen minicik bir canlı karşısında uçaklarınız, paralarınız, asker ve polisleriniz işe yaramıyor mu?

Bu görünmeyen düşman karşısından bombalarınız, biyolojik ve kimyasal silahlarınızda mı aciz kalıyor?  Dünya bankalarında istiflediğiniz paralarınız, altın ve mücevherleriniz de mi çare olamıyor?

Koca koca devlet başkanları, banka, fabrika, holding sahipleri birbirinize karşı oluşturduğunuz ve korumak için katrilyonlar harcadığınız sınırları göremediğiniz bir düşman delik deşik ederek aştı ve sizlerin yüreğinizi yerinden hoplattı.

Ne Müslüman, ne Hıristiyan ne Yahudi dedi tüm inançları aşarak, ideolojilerin, dar kalıpların aslında hiçbir koruma gücünün olmadığını gösterdi. Minicik bir düşman sizi perişan, derbeder etti.

Siz çok korkuyorsunuz şan ve şöhretlerinizin, mal ve mülklerinizin, kazanmak için milyonları cezalandırdığınız paracıklarınızın uçup gideceğinden korkuyorsunuz. Rahatınızın, lükslerinizin elinden gideceğinden korkuyorsunuz.

Fabrikalarınızın batacağından, sizlere hizmet eden emekçilerin elinizden gideceğinden, hizmetçisiz kalacağınızdan korkuyorsunuz! Bankalarınızın, holdinglerinizin batacağından korkuyorsunuz!  Kendinize yarattığınız cennetlerin yıkılacağından, mazlumlara çektirdiğiniz acıları fitil fitil burnunuzdan geleceğinden korkuyorsunuz.

Lüks arabalarınıza, yatlarınıza, özel uçaklarınıza binemeyeceğinizden korkuyorsunuz. Sizlere cennet, mazlumlara cehennem olan rejimlerinizin yerle bir olacağından korkuyorsunuz.

Enternasyonalist olmak yerine bencil rejimler oluşturdunuz. Bütün insanlığı düşünmek yerine kendi bencil çıkarlarınız için dünyayı ateşe vermeyi bile düşünecek düzeyde savaş çığlıkları attınız.  Minnacık bir virüsün bu bencilce düşündüğünüz çıkarlarınızı yerle bir edeceğinden korkuyorsunuz.

Tıbbın ve bilimin hurafe ve dar görüşlerinizi sarsacağını, artık insanlık için tek seçeneğin bilim olduğunun ortaya çıkacağından korkuyorsunuz. Irkçı ve şoven ideolojilerin boş olduğunun ve bilim karşısında hiç olduğunun ortaya çıkacağından korkuyorsunuz.

İnsanların uyutulması için bir futbolcuya trilyonlar verirken, bilim insanlarını küçümsediniz, aç bıraktınız, aşağıladınız. Ama futbolcuların bilim insanlarından daha önemsiz olduğunun ortaya çıkacağından korkuyorsunuz.

Bilimin, bilim insanlarının sizden, paralarınızdan, mal ve mülklerinizden daha önemli olduğunun anlaşılmasından korkuyorsunuz.

Küçücük düşman Corona virüsünün her şeyinizi alıp götüreceğinden ve rejimlerinizin yok olacağından, bilime dayalı, yeni çağdaş ve hümanizme dayalı yeni rejimlerin ortaya çıkacağından ve sizlerin bir hiç olacağınızın anlaşılmasından korkuyorsunuz.

Corona’nın aslında sizlerin ne kadar korkak olduğunuzu göstermesinden korkuyorsunuz…

*

Newroz Piroz be..!

İlginizi çekebilir