Kemal Okutan: İnsan insan olabilmeli

Kalemini satmış kalemşörler, yağ çekmek için sıra sıra dizilmiş medya patronları, bilimi kirleten sahte proflar, hukukun dibine kibrit suyu döken hukukçu taslakları, şaklabanlar, yağcılar, soytarılar..!

Sizden önceki benzerleriniz de çocuklarına “babanız namuslu bir adamdı”cümlesini bırakmadan gittiler. Siz hala neden bu yolu izliyorsunuz?

Şimdi onlardan kimse bahsetmiyor, unutulup gittiler. Hem de isimleri tarihin kara, kirli sayfalarında yer alarak, insanlığını satmış, bilimi, basın ahlak kurallarını, çağdaş hukuk ilkelerini çiğnemiş, kirlenmiş, kirletilmiş birileri olarak!

Çocukları, torunları bile onlardan utanıyor, isimleri gündeme geldiğinde tanımamazlıktan geliyor, yüzler kızarıyor çocuklarının, torunlarının! Siz hala aynı yolu izliyorsunuz.

Bir an için durup düşünün!

Ne kadar kötü, iğrenç değil mi? Çocuklarının atasından, dedesinden utanması, babasının, dedesinin ismini göğsünü gere gere söyliyememesi, anamaması, ismi gündeme gelince utanç duyması ne kadar kötü değil mi?

Bir de bu yarattıkların ispiyonladığı için kuytu bir köşede kahpece vurulanların çocukları, torunları var! Gazete köşelerinde, tv ekranlarında jurnallendikleri için onlarca yıl hapis cezası verilenlerin çocukları var. Talimatla sahte hukukçuların ceza verdikleri insanların aileleri, torunları var değil mi?

İşte o çocuklar babalarıyla gurur duyuyorlar, babalarının, dedelerinin isimlerinden bahsedildiğinde göğüsleri kabarıyor, utanç duymuyor, yüzleri kızarmıyor. Özgürce mezarlarına gidiyor, tabii mezarları yerinde duruyorsa ve tahrip edilmemişse!

Şimdi soruyorum Sabahattin Ali’yi herkes tanıyor,biliyor. Peki onu katleden katili, katiline talimat verenleri kaç kişi biliyor, tanıyor? Nazım Hikmet’i milyonlar tanıyor, şiirlerini okuyor. Peki Nazım Hikmet’e ceza veren hakimi kim tanıyor?

Yılmaz Güney’i milyonlar anıyor, onu hapse atanları kaç kişi tanıyor?

Musa Anter’i, Vedat Aydın’ı, Tahir Elçi’yi milyonlar tanıyor, saygı duyuyor, yollarını takib ediyor. Onların katillerini kaç kişi tanıyor, kaç kişi ismini anıyor?

Kenan Evren’in katlettiği gençleri on binler anıyor, Kenan Evren’i hiç anan var mı? Kaç kişi bu katille gurur duyuyor?

Şimdi gazete patronlaırna, bilimi satanlara, hukuku ayaklar altına alanlara soruyorum; çocuklarınızın siznle gurur duymasını istemez misiniz? Soruyu bir de tersten sorayım, çocuklarınızın sizden utanmasını, utanç duymasını ister misiniz?

Kalemini satan kalemşörler, hukuku ayaklar altına alan hukuçular, bir lokma yemek için kendini pazalayanlar, şarlatanlar, yağcılar, şaklabanlar….Çocuklarınızın sizinle gurur duyacağı bir iş yapmak, tarihe lanetli olarak geçmemek için bir karar vermek çok mu zor?

Neden gurur duyulan insan olarak tarihe geçmek varken, utanılacak insan olma yolunu seçiyorsunuz? Namuslu olarak anılmak varken namussuz olarak anılmayı neden seçiyorsunuz? Bir lokma yemek için değer mi namussuz olarak anılmak,tarihe utanılacak insan olarak geçmek?

Utanılmak ve utanmak aklıma takılmışken bircde FETÖ rezili vardı ya!

Birçoğunuz insanlık düşmani Fetö’yü de göklere çıkardınız, eteğini öptünüz! Gazeteci, prof ve hukukçuydunuz. Yağ çektiniz, önünde takla attınız, şaklabanlık yaptınız o insanlığın yüz karası Fetö’nün önünde.

Siz okumuş, yazmıştınız, Fetö cahil, çıkarcı ve uşaktı. Siz uşağın uşaklığını yaptınız. Utanılacak birine taptınız? Mahkelerde bile göğsünüzü gere gere ben seviyorum diyemiyeceğiniz birinin kulu, kölesi oldunuz.

Hiç bir devrimci, Kürt yurtseveri mahkemelerde ben devrimci, Kürt yurtseveri değilim demezken. Çünkü yolları utanılacak bir yol değidi. Ama siz utanılacak bir yol seçtiniz. Çocuklarınızın sizden utanacakları yanlış bir yol seçtiniz? Siz Fetö’den, çocuklarınız sizden utanıyor. Tabii utanılacak yüzleri olanlar varsa?

İnsan yaşadığı sürece utanılacak bir insan olmamalı, çocuklarının yüzüne yüzü kızarmadan bakabilmeli, çocukları, torunları insanla gurur duyabilmeli. Bence tarihin kara, kirli sayfaları yerine tarihin gurur sayfalarından yerini alabilmeli insan.

Unutmayınız herşey para-pul değildir beyler. Paranın satın alamayıcağı şeyler de var. Namus gibi, onur gibi, şeref gibi!

Bence önce insan insan olabilmeli..!

İlginizi çekebilir