Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nda Tavşantepe şampiyon oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin 21 Mart 2017 Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut anısına “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla Diyarbakır’da düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası final maçı oynandı.

Karşılaşmanın gerçekleştirildiği Demirok Tesisleri, binlerce polis tarafından abluka altında alındı. Final maçını izlemek isteyen gençler, polislerin Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildi. Final karşılaşmasında HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan, Barış Anneleri Meclisi ile birlikte çok sayıda partili katıldı. T

urnuvanın final maçına yoğun katılım gösteren gençler, sık sık “Kemal Kurkut ölümsüzdür” sloganları attı.

Benzer haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden Kürtçe isimli…

Gazeteci Burhan Karadeniz anıldı

Turnuvanın finalistleri Tavşantepe ve Bağlarspor, sahaya Kemal Kurkut’un fotoğrafının yer aldığı ve “Kemal’in iradesiyle bağımlığa ve özel savaşa karşı sesimizi yükseltelim” yazılı pankartla çıktı. Gençler, karşılaşma boyunca, “Kemal Kurkut aramızda yaşıyor” sloganları attı.

Karşılaşma sonucunda Tavşantepe şampiyon oldu. Karşılaşmanın sona ermesinin ardından futbolcular ve partililer birlikte halay çekti. Turnuvanın şampiyonu Tavşantepe ile ikinci Bağlarspor ve Goldman oyuncularına, Barış Anneleri tarafından madalyaları verildi.

/ Mezopotamya Ajansı /

İlginizi çekebilir