KCDK-E: Rojava’yı sahiplenmeye çağırıyoruz

KCDK-E Eşbaşkanları, Türk savaş uçaklarının Rojava’ya dönük hava saldırıları için Kürdistanlılar ve dostlarını an itibariyle alanlara çıkmaya çağırdı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Gözü dönmüş işgalci Türk devleti an itibariyle Kandil, Kobani, Şehba’yı  eş zamanlı olarak bombalıyor. Kürdistan topraklarını ve sivil alanları direk hedef alan katliam saldırısına karşı nerede olursak olalım derhal alanlara inerek katliamcı Türk ordusuna dur demek için harekete geçelim. İstanbul İstiklal Caddesi’nde tezgahlanan senaryonun ardından Rojava’yı hedefleyen bu katliamcı işgal saldırısının temel hedefi Kürt halkını ve kazanımlarını imhadır. DAİŞ’i yenen ve binlerce gerillanın kanı ile özgürleştirilen Rojava, yeniden karanlığa boğulmak isteniyor. Hiçbir Kürdistanlı buna sessiz kalamaz. An iti barı ile herkesi tepkisini göstermeye alanlara çağırıyoruz.

Ayrıca işgalci Türk devletinin savaş uçakları ile bombalamasına ve hava sahasını Türk devletine açan uluslararası güçleri de protesto edip kınıyoruz.
KCDK-E olarak, tüm meclislerimizi, bileşenleri, kadın, genç, yaşlı herkesi, demokratları, aydınları, savaşa ve katliama karşı olan ve insanım diyen herkesi an itibariyle Kürdistan’ı sahiplenmeye çağırıyoruz. “

İlginizi çekebilir