Katar, Kürdistan Bölgesi’nde konsolosluk açıyor

Katar’ın Bağdat Büyükelçisi Halit Hamad el Sulaiti, Kürdistan Bölgesi’ndeki konsolosluğun açılması planının iyi bir şekilde ilerlediğini ve yakında konsolosluğun resmi olarak açılmasının beklendiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Şefi Sefin Dizeyi, Katar’ın Bağdat Büyükelçisi Halit Hamad el Sulaiti ile bir araya geldi.

Katar’ın Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri güçlendirmekten memnuniyet duyduğunu ve bu amaçla Katar’ın Kürdistan Bölgesi’nde Başkonsolosluk açma adımlarının iyi ilerlediğini söyleyen Halit Hamad el Sulaiti,  “Konsolosluğun yakında resmen açılması planlanıyor” dedi.

Benzer haberler

Seçmenler nasıl oy kullanacak, önce hangi oylar sayılacak ve…

ABD: Nijer’den çekilmeye ilişkin henüz bir kararımız…

Sefin Dizeyi ise özellikle Katar’ın Kürdistan Bölgesi’ndeki başkonsolosluğunu açmaya karar vermesinin Kürdistan Bölgesi ile Katar arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini vurgulayarak Kürdistan Bölgesi’nin bu konuda her türlü yardım ve kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Katar, Kürdistan Bölgesi’nde konsolosluk açmayı 2021 için planlamıştı fakat koronavirüs ve bölgesel olaylar konsolosluğun açılışını erteledi.

Kürdistan Bölgesi’nde mevcut durumda 41 konsolosluk ve yabancı temsilcilik var. Katar, konsolosluğunun açılmasıyla birlikte Erbil’de temsilcilik açan sekizinci Arap ülkesi olacak.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir