Kars Barosu Emine Şenyaşar’a Adalet Ödülü verdi

Kars Barosu, 2022 Adalet ödülünü 669 gündür Urfa Adliyesi önünde adalet arayan Emine Şennyaşar’a verdi.
,Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 669’uncu gününde sürüyor.
Bugün  Pirsûs (Suruç)  ilçesindeki evlerinden adliye önüne gelen aileyi, Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. Kars Barosu’na, Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şube Eşbaşkanı İbrahim Halil Öyke ve çok sayıda avukat eşlik etti.
Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesine destek olmak ve dayanışma göstermek için geldiklerini söyledi.
Çapkurt, Kars Barosu yönetimince 2 Ocak 2023 tarihinde aldıkları kararla 2022 yılının Adalet Ödülü’ne 669 gündür yaz, kış, sıcak, soğuk demeden büyük bir kararlılıkla direnen Şenyaşar ailesine layık gördüklerini söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Adalet dağıtamayan devlet tıpkı çürük bir bina gibi yıkılmaya mahkumdur” sözlerini hatırlatan Çapkurt, “Bu söylem doğru bir tespittir. Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi çürük bir binanın yıkılıp gitmesi değil, aksine çürük binanın sağlamlaştırılmasına yönelik bir adım, bir arayış, bir çabadır. Geçen yıl bölge baro başkanlarımızla buradaydık. Bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Biz Şenyaşar ailesinin, Emine annenin adalet mücadelesinin sonuna kadar takipçisi, destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Çapkurt, Kars Barosu olarak getirdikleri Adalet Ödülü plaketi ve Adalet simgesi olan Themis’in heykelini Emine Şenyaşar’a taktim etti. Ödülü alan Emine Şenyaşar ise, dayanışma için teşekkürlerini ileterek, bir kez daha taleplerini dile getirerek, “Katiller yargılansın” dedi.
‘EMİNE ANNEYİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’
Ardından söz alan Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel ise, “Ülkede yaşanan adaletsizliğin simgesi haline gelen, hak arayanların rol modeli olan Emine anneye şükranlarımı iletiyorum. Emine anneyi bir an bile yalnız bırakmayan tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve Qers’ten buraya kadar gelen Baro Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Emine anneyi asla yalnız bırakmadık, asla yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.
Bir müddet aile ve aile avukatlarıyla görüşen Kars Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra buradan ayrıldı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir