Kamışlo ENKS’nin kongre yapmasına, Erbil, Şiler Yayınevi’nin kitap fuarına katılmasına izin vermedi

Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı asayiş güçleri, Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) Kamışlo’da gerçekleştirmeyi planladığı ENKS 4’üncü Kongre’sine izin vermedi.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti’ne bağlı sınır polisleri de, Rojava’daki Şilêr Yayınevi’nin Süleymaniye’de düzenlenecek 4’ncü Uluslararası Kitap Fuarı’na katılması için Güney Kürdistan’a girişine izin vermedi.

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) Merkez Komite Üyesi Nafih Abdullah, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı asayiş güçlerinin PDK-S Kamışlo Ofisi’ne gelerek kongrenin gerçekleşemeyeceğini söylediklerini ifade etti.

Asayiş güçlerinin kongreye izin vermediğini söyleyen Abdullah, “ENKS’nin 4’üncü Kongresi, Kamışlo’daki Zana Salonu’nda düzenlenecekti ama maalesef PYD’ye bağlı asayiş güçleri bu kongrenin yapılmasına izin vermedi. Sonrasında kongremizi PDK-S Kamışlo Ofisi’nde düzenlemek istedik fakat asayiş güçleri buna da izin vermedi” dedi.

ENKS parti encümenleri, kongrenin düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda karar almak için Kamışlo’da toplantı gerçekleştiriyor.

Öte yandan Kürdistan Bölgesel Hükümeti’ne bağlı sınır kapısı Pêş Xabûr’daki güvenlik görevlileri de, Rojava’da faaliyet gösteren Şilêr Yayınevi’nin Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen 4’ncü Uluslararası Kitap Fuarı’na katılmasına izin vermedi.

Karşılaştıkları engellemeye ilişkin olarak ANHA’ya bilgi veren Şilêr Yayınevi yönetimi, “KDP ve Pêş Xabûr Sınır Kapısı yönetiminin Başûrê Kurdistan’daki kitap fuarında sergilemek için hazırlanan bin 200 kitabın geçişine de izin vermediğini“ belirtti.

Şîler Yayınevi yetkilileri, Kobanê Direnişi, Rojava Devrimi, kadın ve Suriye’deki Kürtlere ilişkin çok sayıda eserle 4’ncü Uluslararası Kitap Fuarı’na katılmayı planladıklarını da kaydetti.

Fuarın 17 Kasım’da düzenlemesi bekleniyor…

İlginizi çekebilir