Kahtalı Miçê: Adıyaman’da can kayıpları dışında bir şey duymuyorum

Maraş merkezli depremlerden sonra birçok kişinin Adıyaman’dan gittiğini belirten Kahtalı Miçê, Adıyamanlılara kentlerini terk etmeme çağrısı yaptı.

Adıyaman (Semsûr), Maraş merkezli depremlerin en çok yıkıma yol açtığı yerlerin başında geliyor. Kentin ünlü sanatçılarından Kahtalı Miçê, Rûdaw’a yaptığı açıklamalarda birçok akrabasını depremde kaybettiğini belirtti.

“En az 25 akrabamı depremde kaybettim”

Depremde birçok akrabasını kaybettiğini ifade eden Miçê, “Kahta’daki (Kolik) yıkım Adıyaman merkezdekine kıyasla az olsa da burada da yıkım oldu. Deprem olduğu esnada evdeydim. En az 25 akrabamı depremde kaybettim. Kahta’da da 70 civarında kişinin yaşamını kaybettiğini tahmin ediyorum” dedi.

“Adıyaman, tam anlamıyla viraneye döndü”

“Adıyaman, tam anlamıyla viraneye döndü” diyen Miçê, “Kimi arasam ya 5 ya 10 ya da 15 akrabamız vefat etmiş diyor. Depremden sonra 2-3 defa Adıyaman’a gittim, döndükten sonra saatlerce kendime gelemedim. Burada kimsenin psikolojisi iyi değil ve bu facianın etkisinin azalması için bayağı zamana ihtiyaç olacak. Adıyaman, anca 10 senede kendine gelir” şeklinde konuştu.

“Halkımız, Adıyaman’ı terk etmemeli ve buraya geri dönmelidir”

Adıyamanlılara kentlerine geri dönme çağrısı yapan Miçê, “Adıyaman halkının birçoğu kenti terk etti, bazılarını da devlet başka şehirlere gönderdi. Halkımız, Adıyaman’ı terk etmemeli ve buraya geri dönmelidir. Adıyaman’ı tekrar inşa etmek için hepimiz çalışmalıyız, devlet ve iş insanlarımız da destek vermeli” şeklinde konuştu.

“Can kayıpları dışında bir şey duymuyorum”

Miçê, “Benimle konuşan herkes, depremdeki can kayıplarından söz ediyor” diyerek  “Bunun dışında bir şey duymuyorum kimseden” ifadelerine yer verdi.

 

/rd/

İlginizi çekebilir