Kadınlar Londra’da Jin, Jîyan, Azadî / Zan, Zendegi, Azadi Etkinliğine hazırlanıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da Dünya Zerdüşt Örgütü, Jiyan Kadın Meclisi ve İran Kadın Özgürlük Hareketi ile Uluslararası Dayanışma hareketi tarafından Jin, Jîyan, Azadî (Zan Zendegi Azadi / Kadın Yaşam Özgürlük) şiarı ile İran’da kadın öncülüğünde başlayan direniş ile dayanışma ve kadın direnişini konuşma amacıyla bir etkinlik organize ediliyor.   

29 Ocak tarihinde gerçekleşecek etkinlik kapsamında saat 14:00’da The Marylebone Theatre, 35 Park Rd, London NW1 6XT adresinde sanatçılar Tara Jaff, Suna Alan, Fra Rustomji ve Fari Bradley sahne alacaklar.

Etkinlikte Maryam Namazie (insan hakları aktivisti), Rahila Gupta (yazar ve aktivist), Diana Nammi (İran ve Kürt Kadın Hakları Örgütü’nün kurucusu ve yöneticisi), Zerbanoo Gifford (Dünya Zerdüşt Örgütü Başkanı), Rouhi Shafii (sosyolog, yazar, çevirmen, kadın ve insan hakları aktivisti, Sürgünde Yazarlar ve Şiddete Karşı Uluslararası Koalisyon (ICAVI) Başkanı), Sara Kermanian (Akademisyen, Sussex Üniversitesi), Shiva Mahbobi (İran’daki Siyasi Mahkumların Özgürleştirilmesi Kampanyası (CFPPI) sözcüsü), Nasrin Parvaz (yazar, aktivist ve ressam), Sürgündeki Yazarlar üyeleri Danielle Maisano, Şirin Razavian, Denisse Vargas Bolaños ve Aydın Mehmet Ali konuşmacı olarak yer alacaklar.

Benzer haberler

Birleşmiş Milletler: Çatışma bölgelerinde cinsel şiddet…

Erbil’de cinayet: Babası ve kardeşi tarafından vahşice…

Etkinlik kapsamında İranlı eski politik tutsak, yazar, aktivist ve ressam Nasrin Parvaz’ın resim sergine de yer verilecek.

Jiyan Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada etkinlige her kesimden kadının davetli olduğu ifade edilirken, Ortadoğu’da Kürt kadının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine vurgu yapıldı. ‘’ dendi. 16 Eylül’de Jina Amini’nin katledilmesiyle başlayan isyan, ezilenlerin kadın öncülüğünde özelde İran rejimine genelde tüm despotik, gerici, eril iktidara karşı gelişen ilerici insanlığın isyandır’’

Etkinlik biletleri https://www.marylebonetheatre.com/workshops-classes/talks-music-art- adresinden edinilebilir.

İlginizi çekebilir